Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Ισημερινός: Η παραγωγή πετρελαίου έπεσε 11% λόγω ενός κεραυνού

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του Ισημερινού μειώθηκε κατά 11%, λόγω διακοπής ρεύματος που έπληξε πάνω από 700 πετρελαιοπηγές, ανακοίνωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα.

Κεραυνός που έπεσε την Κυριακή, σε περιφέρεια της χώρας όπου εκτείνεται μέρος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και από όπου εξορύσσεται μαύρος χρυσός, προκάλεσε «βλάβη» σε τμήμα του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού, «που έπληξε 728 πετρελαιοπηγές», εξήγησε η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, η Petroecuador, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι πετρελαιοπηγές αυτές, που αποτελούν το 46% εξ όσων εκμεταλλεύεται η εταιρεία, είναι ανάμεσα στις πλέον παραγωγικές της Petroecuador. Το πετρέλαιο είναι βασικό εξαγωγικό προϊόν της χώρας.

Ο Ισημερινός, άλλοτε κράτος μέλος του ΟΠΕΚ, παρήγαγε 493.418 βαρέλια πετρελαίου το Σάββατο, αλλά μόλις 56.165 την Κυριακή, λόγω της διακοπής του ρεύματος, σύμφωνα με δεδομένα του ρυθμιστικού φορέα της ενέργειας.

Το αργό πετρέλαιο είναι από τις βασικές πηγές εσόδων του κράτους της Λατινικής Αμερικής. Η παραγωγή έφθασε συνολικά τα 479.000 βαρέλια/ημέρα από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο φέτος. Από την ποσότητα αυτή, το 78% εξόρυξε η Petroecuador. Τα 312.400 από τα 479.000 βαρέλια εξήχθησαν, με το δημόσιο να εξασφαλίζει έσοδα 8,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων (με την τιμή στα 89 δολάρια το βαρέλι μεσοσταθμικά), σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Ο συντηρητικός Πρόεδρος, Γκιγιέρμο Λάσο, ανέλαβε την εξουσία πέρυσι υποσχόμενος να αυξήσει την παραγωγή στο 1 εκατομμύριο βαρέλια/ημέρα. Όμως, μείωσε τον στόχο στα 600.000 βαρέλια/ημέρα ως το τέλος της θητείας του, το 2025.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Άνδρας σε αμόκ μαχαίρωσε παιδιά σε πάρκο - Τα τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε πολλά παιδιά σε παιδική χαρά, στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας. Ο δράστης συνελήφθη και η περιοχή είναι αποκλεισμένη για τους πολ...

Φόρτωση άρθρων...