Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

- 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, ψιλοκομμένη

- 1 κουταλάκια γλυκού (κοφτό) αλάτι

- 2-3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 200 ml γάλα

- 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

- 1 αυγό

- 250 γραμμάρια φέτα, τριμμένη

- 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί, τριμμένο

- Πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι, με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Σε άλλο μπολ, βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν. Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά, ενώ ανακατεύουμε με μαρίζ, απαλά.

Ρίχνουμε έπειτα τα τυριά και τις πιπεριές. Δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα για να μην είναι σκληρό το αποτέλεσμα. Τα θέλουμε αφράτα. Ανακατεύουμε, ίσα να ενωθούν τα υλικά.

2. Βουτυρώνουμε τις θήκες των μάφινς και τις γεμίζουμε με κουτάλι, ως τα τρία-τέταρτα περίπου της κάθε θήκης (θα φουσκώσουν). Ψήνουμε τα μάφινς για 20-25 λεπτά, στους 170 βαθμούς, στον αέρα.