Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Μενδώνη: Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το ανάκτορο και οι κήποι στο Τατόι

Ελλάδα

Στις εργασίες στο Τατόι αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. «Το σχέδιο αποκατάστασης για το Τατόι έχει μπει στις ράγες και το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το ανάκτορο και οι κήποι στο Τατόι» είπε η Λίνα Μενδώνη.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, για τα οποία υποστήριξε ότι «η επιστροφή τους τίθεται σε ανώτατο επίπεδο».

Αναφερόμενη στην αποκατάσταση του τέως βασιλικού κτήματος η υπουργός τόνισε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αρμοδιότητα τον ιστορικό πυρήνα, δηλαδή τον χώρο όπου υπάρχει το ανάκτορο, υπάρχουν όλα τα κτίσματα εκ των οποίων τα 27 είναι ήδη χαρακτηρισμένα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2003».

Σύμφωνα με τη Λίνα Μενδώνη από τον Ιούλιο του 2019, που ο Πρωθυπουργός είχε εντάξει την αποκατάσταση του κτήματος στο Τατόι στα εμβληματικά έργα αυτής της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει αρχικά οι μελέτες και μετά η αποκατάσταση του πολιτιστικού αποθέματος του κτήματος.

«Το κτήμα αυτό ήταν εγκαταλελειμμένο 50-60 χρόνια. οι άλλοτε θαυμαστοί κήποι έγιναν δάσος και τα κτήρια εγκαταλείφθηκαν, λεηλατήθηκαν», είπε η υπουργός.

«Θεωρώ ότι για το Τατόι η μεγάλη, το μεγάλο του πρόβλημα ήταν οι ιδεοληψίες των προηγούμενων εποχών. Στη συνέχεια, ενώ το σχέδιο αποκατάστασης έχει ήδη μπει στις ράγες, τον Ιανουάριο του 2021, παρουσιάσαμε την μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της ανάδειξης του κτήματος, το οποίο μας οδήγησε και στους προϋπολογισμούς τους οποίους θα έπρεπε να εξασφαλίσουμε, το οποίο όπως είπε είναι περίπου 90 εκατομμύρια από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους», πρόσθεσε η Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή. Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει σύσταση προκειμένου να αποφεύγονται οι επισκέψ...

Φόρτωση άρθρων...