Σαββάτο
14 Μαρτίου 2026

Μητσοτάκης από Λάρισα: Ανακοινώσεις σύντομα για τη στήριξη της ελληνικής ενεργοβόρου βιομηχανίας

Πολιτική

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα για το πώς θα στηρίξουμε την ελληνική ενεργοβόρο βιομηχανία», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο δεύτερο πάνελ του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στη Λάρισα.

Προσέθεσε πως την εβδομάδα που έρχεται τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν πιο αναλυτικά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον αρμόδιο υπουργό.

«Έχουμε πρακτικά πετύχει μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική ενεργοβόρο βιομηχανία όπως το κάνουν πολλές ακόμα χώρες γιατί σήμερα το κόστος της ενέργειας σε κάποιους κλάδους είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικα.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την κυρία Ράνια Λάμπρου που είναι συνιδρύτρια εταιρείας τεχνολογίας, τον κ. Γιώργο Ρωμανόπουλο που είναι αγρότης, τον κ. Ευάγγελο Γκάγκο, πρόεδρο εταιρειών κατασκευών και βιομηχανικής παραγωγής και τον κ. Αλέξανδρο Φίδη, μηχανικό Συστημάτων Πληροφορικής και περιέγραψε το τρίπτυχο για τις επόμενες εκλογές λέγοντας πως: «ισχυρή δυνατή οικονομία, δυνατή Ελλάδα, δυνατή Νέα Δημοκρατία, αυτό το τρίπτυχο θα μας οδηγήσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

«Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις που κάνουμε στην άμυνά μας και να προβάλουμε αυτήν την ισχυρή αποτρεπτική εικόνα της πατρίδας μας αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά. Η γέφυρα μεταξύ της δυνατής οικονομίας και της δυνατής και ασφαλούς και ισχυρής Ελλάδος αντανακλάται σήμερα παρά ποτέ στην εικόνα των ελληνικών φρεγατών που βρίσκονται στην Κύπρο, των F-16 των αναβαθμισμένων που βρίσκονται στην Κύπρο, των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot που προστατεύουν τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο», προσέθεσε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε τη σημασία που έχει η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η Ελλάδα από εκεί που ήταν το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σήμερα μπορούμε να λέμε υπερήφανα ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα στη χώρα που έχει συγκροτημένο σχέδιο προόδου για τις επόμενες δεκαετίες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οικονομία με όρους παρόντος αλλά με όρους μέλλοντος.

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οικονομία στατικά μόνο με όρους παρόντος. Πρέπει να μπορούμε να τη βλέπουμε και με όρους μέλλοντος που θέλουμε να είμαστε το 2030, που θέλουμε να είμαστε το 2035 και σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη, το μόνο κόμμα στη χώρα το οποίο έχει συγκροτημένο σχέδιο προόδου για την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες. Τολμώ να πω, γιατί μπορούμε ακριβώς να δούμε και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα, τα οποία πηγαίνουν και θα πηγαίνουν και πέρα από τον ορίζοντα της δικής μας διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις γεωπολιτικές εξελίξεις τονίζοντας ότι «έχουμε παγκόσμια οικονομική κρίση. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος. Είμαστε δύναμη ειρήνης. Έχοντας μεγάλη εμπειρία διαχείρισης κρίσεων που κράτησαν πολύ καιρό δεν ρίχνουμε ποτέ όλα τα όπλα στη μάχη από την αρχή».

«Κάναμε μια σημαντική παρέμβαση στα περιθώρια κέρδους στην αγορά καυσίμων και σούπερ μάρκετ. Δύσκολο και αντιφιλελεύθερο μέτρο το πλαφόν. Αναγκαίο όμως για να στηρίξουμε την κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα στοχευμένα και προσωπικού χαρακτήρα όσο κρατάει η κρίση. Ελπίζω και εύχομαι να μη χρειαστεί. Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Εγώ θα βρεθώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η κατεύθυνση που έχω δώσει στον υπουργό Οικονομικών και με το καπέλο του προέδρου του Eurogroup είναι ότι στο αρνητικό σενάριο πρέπει να υπάρξει και ευρωπαϊκή αντίδραση», προσέθεσε.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρέθηκε για ακόμα μια φορά στη Λάρισα στο 3ο Προσυνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα ευχαρίστησε «για την εντυπωσιακή συμμετοχή στο δρόμο για το 16ο Συνέδριό μας».

Επίσης επιβεβαίωσε τη στήριξή του και την αγάπη του «στις κομματικές οργανώσεις, στα μέλη, στους αγωνιστές», στην «καρδιά της Νέας Δημοκρατίας», όπως τους χαρακτήρισε που «πάντα δίνει το παρόν και μας στηρίζει στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».

«Πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να λέμε υπερήφανα ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών»

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την «ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι επιλέγουμε να μιλήσουμε για τη δυνατή οικονομία και την δυνατή Ελλάδα εδώ στη Θεσσαλία, μία περιφέρεια, η οποία έχει δοκιμαστεί από μεγάλες φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, έχει όμως τόσα πολλά συμπυκνωμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει πραγματικά τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια όχι απλά να κάνει άλματα, αλλά να απογειωθεί».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία τόνισε ότι η «ανεργία είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Στη Θεσσαλία αυτή τη στιγμή είναι μια γεωγραφική περιφέρεια, η οποία εκτός από τον πρωτογενή τομέα, έχει ταυτόχρονα μια πολύ σημαντική παραγωγική μεταποιητική βάση, είναι μια περιφέρεια, η οποία βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη παροχής υπηρεσιών, είναι μια περιφέρεια η οποία μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο logistics. Εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφική της θέση και είναι και μια περιφέρεια, η οποία μέχρι και στον τομέα του τουρισμού μπορεί να ανοίξει τα φτερά της και να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά τα οποία έχει ήδη κάνει».

«Aυτή η γέφυρα μεταξύ της ισχυρής οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο, όλα αυτά τα καλά λόγια τα οποία ακούμε για τη χώρα μας διεθνώς, τα οποία αποτυπώνονται και μέσα από την εμπιστοσύνη την οποία πια έχουμε χτίσει. Eίναι πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα να μπορούμε εμείς που ήμασταν το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, να λέμε υπερήφανα ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Δεν είναι καθόλου προφανές αυτό το οποίο μπορέσαμε και πετύχαμε», προσέθεσε.

«Μας ενδιαφέρει όλους πως αυτή η συλλογική προκοπή, η πολύ καλή πορεία της οικονομίας, μεταφράζεται τελικά σε ατομική προκοπή, σε στήριξη της κοινωνίας, όποτε αυτή το έχει περισσότερο ανάγκη κάτι το οποίο αποδεδειγμένα το έχουμε κάνει όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής μας, όπου περάσαμε πολύ μεγάλες κρίσεις και εφόσον χρειαστεί θα το κάνουμε και τώρα», ανέφερε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η νέα γενιά επιχειρηματιών, η οποία αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες, δεν απευθύνεται μόνο στην ελληνική αγορά. Απευθύνεται σε μία παγκόσμια αγορά, προσελκύει ανθρώπους πίσω στην πατρίδα μας.

Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να έχουν έδρα την Αθήνα. Πολλές έχουν έδρα εδώ τη Θεσσαλία, κάνουν γέφυρες με τα τεχνολογικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια της περιοχής, έρχονται και εστιάζουν την καινοτομία πάνω σε εκείνους τους τομείς που είναι σημαντικοί για κάθε περιφέρεια».

«Αν η ελληνική οικονομία δεν πατούσε καλά στα πόδια της, θα ήταν αδύνατον να διαθέσουμε τα δισεκατομμύρια που διαθέτουμε σήμερα στη Θεσσαλία για να μπορέσουμε να την υποστηρίξουμε να ανατάξουμε υποδομές. Τα έργα Ντανιέλ, τα οποία δρομολογούνται, η σιδηροδρομική σύνδεση, τα εκατοντάδες οδικά έργα τα οποία γίνονται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε και μπορούμε να τα υλοποιούμε, ακριβώς επειδή η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά και έχει τις δημοσιονομικές δυνατότητες να κάνει τέτοια έργα», σημείωσε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Στον πρωτογενή τομέα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία «τέλεια καταιγίδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και όπως σημείωσε φέτος η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία «τέλεια καταιγίδα».

Αυτή η «τέλεια καταιγίδα» όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, «ήταν προϊόν του γεγονότος ότι αφενός διαχειριζόμαστε τα απόνερα από μία πρωτοφανή θεομηνία, τα προβλήματα, τα οποία ο Ντάνιελ δημιούργησε ειδικά στη Θεσσαλία, προσθέστε στο μίγμα αυτό τα μεγάλα προβλήματα και τη δύσκολη απόφαση που πήραμε να καταργήσουμε ουσιαστικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να κάνουμε τη μετάπτωση στην ΑΑΔΕ. Προσθέστε στο μίγμα τις χαμηλές τιμές σε πολλά διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, τα οποία αφορούν πρωτίστως τις αροτραίες καλλιέργειες, την ευλογιά, η οποία ήρθε και χτύπησε πολύ δυνατά, τον πυρήνα της κτηνοτροφίας, τα διαχρονικά προβλήματα της κλιματικής κρίσης και τώρα ενδεχομένως η διαχείριση μίας προβληματικής παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, η οποία επηρεάζει το κόστος παραγωγής. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε».

«Κάποια θέματα ήταν έξω από το δικό μας έλεγχο, κάποια ήταν θέματα, τα οποία εμείς με θάρρος αναλάβαμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεκαετιών. Πήραμε τη γενναία απόφαση να καταργήσουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήταν δύσκολη και απαραίτητη. Και παρά τις δυσκολίες καταφέραμε πέρσι να κάνουμε πληρωμές ύψους 3,8 δισ. ευρώ εκεί που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Αργήσαμε. Οι πραγματικοί αγρότες θα εισπράξουν περισσότερα και σήμερα υπάρχει καλύτερη ορατότητα για τις πληρωμές για τους επόμενους μήνες. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι κάτω από τη δική μου προσωπική εποπτεία. Ενόψει της νέας ΚΑΠ, είναι σημαντικό να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι τακτοποιήσαμε οριστικά και αμετάκλητα τις παθογένειες του παρελθόντος. Ο καθένας θα πληρώνεται για το προϊόν που παράγει και σύμφωνα με τους κανονισμούς. Χωρίς αυτή τη μεταρρύθμιση δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Να ζητήσω κατανόηση για τις όποιες καθυστερήσεις», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι υπάρχουν ζητήματα με το κόστος παραγωγής. «Στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών είμαστε σε θέση να στηρίξουμε ειδικές κατηγορίες παραγωγών που επλήγησαν με μεγαλύτερη ένταση», σημείωσε. «Τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ. Να κάνω ειδική μνεία στη διαχείριση των υδάτων. Είναι έργα που απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και καλή συνεργασία μεταξύ των φορέων. Εχουμε φτιάξει τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να γίνονται σημαντικά έργα που αφορουν την υποδομή του νερου στη Θεσσαλία. Είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια πλευρά του φράχτη. Τα μικρά ορεινής υδρονομίας στα βουνά μπορεί να έχουν τεράστια σημασία. Να εστιάσουμε στα σημαντικά έργα στα δίκτυά μας. Να κάνω ειδική μνεία σε μια υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν. Αναφέρομαι στη μερική μεταφορά υδάτων από τον Αχελώο στη Θεσσαλία. Αυτό το σχέδιο ανατρέχει στη δεκαετία του ’60. Ήδη έχουν κατασκευαστεί σημαντικά τμήματα που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν, απαξιώνονται. Ένας από τους λόγους που η χώρα έχει χαμηλές τιμές ενέργειας οφείλεται γιατί οι ΑΠΕ έδωσαν πολύ δυναμικό και επειδή φέτος έβρεξε πολύ και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ είχαν πληρότητα. Όπου χρειαζόμαστε μεγάλα φράγματα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε πάρει την απόφαση ώστε η μερική μεταφορά του νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία θα μπει μπροστά. Είναι κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης», τόνισε και είπε ότι θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για αυτό το έργο.

«Σας διαβεβαιώνω ότι όπως το 2023 είχαμε πει ότι πρώτη προτεραιότητα ήταν η αύξηση των μισθών, στις 3 πρώτες προτεραιότητες πηγαίνοντας στις εκλογές του 2027 είναι η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας», υπογράμμισε.

Για την ευλογιά είπε ότι αν γινόταν ενδημική θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα στο μέλλον. «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα βιοασφάλειας, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα. Τώρα πρέπει να τελειώνουμε, πριν μπει το καλοκαίρι με το πρόβλημα της ευλογιάς», ανέφερε.

Επίσης είπε ότι συμφωνία Mercosur έχει δικλείδες ασφαλείας, ότι δεν απειλούνται ελληνικά προϊόντα τα οποία θα έχουν ευκαιρία να μπουν σε μεγάλες αγορές.

«Η ελπίδα δεν μπορεί να είναι στρατηγική»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η ελπίδα δεν μπορεί να είναι στρατηγική. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βρέχει και θα χιονίζει. Φέτος και έβρεξε και χιόνισε, αλλά αυτό δεν είναι στρατηγική».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση δρομολογεί έργα που αφορούν την ύδρευση της Αθήνας. «Ξέρουμε ότι αν ακολουθήσουμε τις χρονοσειρές του παρελθόντος είναι πιθανό στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα» και τόνισε ότι η ευθύνη του «ως Πρωθυπουργός είναι έστω να δρομολογώ έργα, τα οποία ξέρω ότι επειδή είναι πολύ μακρόπνοα κάποιος άλλος θα τα εγκαινιάσει, αλλά ειδικά για τα μεγάλα έργα υποδομής δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με ορίζοντα μόνο τις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές».

«Πρέπει να βάλουμε το νερό στο αυλάκι για να δικαιωθούμε για επιλογές που κάποιοι άλλοι έκαναν στο παρελθόν», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε πως: «Αν υπάρχουν άνθρωποι που δικαιούνται στάτους πρόσφυγα έχουμε κάθε λόγο να τους φιλοξενήσουμε και να τους εντάξουμε στην κοινωνία. Οι αριθμοί είναι λογικοί και λύνουν το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού. Θα προχωρήσουμε σε οργανωμένες συμφωνίες με χώρες για αγροτών γης».

«Η στήριξη της μεταποίησης έχει μεγάλη σημασία, ειδικά στην περιφέρεια», ανέφερε σε άλλο σημείο της συζήτησης. «Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιομηχανικά πάρκα και σχετική ευελιξία. Πολύ σημαντικό το χωροταξικό», σημείωσε.

Ακόμα αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σε ζητήματα κατάρτισης, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξαν φαινόμενα όπου δεν υπήρξε πραγματική βελτίωση δεξιοτήτων και όπως είπε χαρακτηριστικά «προσποιούμασταν ότι καταρτίζουμε και οι καταρτιζόμενοι προσποιούνταν ότι καταρτίζονταν» και σημείωσε ότι το «κλειδί» είναι η πιστοποίηση, η οποία θα αποδεικνύει ότι οι καταρτιζόμενοι έμαθαν κάτι, το οποίο μπορεί να συμβεί με αυστηρότερη πιστοποίηση.

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μία στροφή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την κατάρτιση και την επανεκπαίδευση, αλλά και την τεχνική εκπαίδευση στη χώρα μας. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σπάσουμε το ταμπού ότι η τεχνική μεταλυκειακή εκπαίδευση είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Όλοι θέλουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο Πανεπιστήμιο. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο μόνος αποδεκτά κοινωνικός δρόμος για ένα νέο παιδί. Βλέπω όμως την απορρόφηση των παιδιών όχι μόνο των παλιών ΙΕΚ, αλλά και τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, τα παιδιά απορροφώνται αμέσως από την αγορά εργασίας. Θα χρειαστούμε μετά βεβαιότητος περισσότερο τεχνικό προσωπικό. Αυτή είναι μία μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, που πρέπει να υποστηριχθεί και μέσα από μία μεγαλύτερη διασύνδεση με την εκπαίδευση, αλλά και με μία μεγαλύτερη ευελιξία από τις επιχειρήσεις προκειμένου να διαχειρίζονται προγράμματα κατάρτισης οι ίδιες», προσέθεσε.

«Πιστεύουμε στον κοινωνικό διάλογο. Η μεγάλη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές συμβάσεις έχει πολύ μεγάλη σημασία», σημείωσε ακόμα.

«Ο λόγος που κάνουμε αυτές τις συζητήσεις είναι γιατί θέλω να αναδεικνύεται το αποτύπωμα της πολιτικής μας. Πολλοί νέοι έχουν ωφεληθεί από τις αυξήσεις των μισθών, από τη μείωση των φόρων και από προγράμματα όπως το Σπίτι μου. Καταλαβαίνω να υπάρχει μια γκρίνια, ανησυχία και έγνοια για την ακρίβεια. Είναι πραγματικά προβλήματα αυτά αλλά πολλοί άνθρωποι βελτίωσαν τη ζωή τους. Όποιος θέλει να βρει δουλειά σήμερα βρίσκει. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που παίρνω για την οικονομική μας πολιτική. Σήμερα αν είσαι κάτω από 25 δεν πληρώνεις φόρο εισοδήματος και από τα 25 στα 30 μόνο 9%», είπε στο τελευταίο μέρος της κουβέντας ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι οι μισθοί δεν είναι εκεί που θα θέλαμε και πως γι’ αυτό προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση της φορολογίας, αλλά και πως «υπάρχει γκρίνια και ανησυχία για την ακρίβεια που είναι πραγματικό πρόβλημα».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας

Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (EKAE) και την 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (14/3/2026) ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...