Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ξαναρωτάω, επί ημερών σας γίνονταν παρακολουθήσεις πολιτικών; (Video)

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του σταχυολόγησε τις σημαντικότερες προβλέψεις του νομοσχεδίου. Παράλληλα απηύθυνε ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα λίγες ημέρες πριν τις κάλπες του 2019, ισχυριζόμενος παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ καθώς ο τελευταίος αρνούνταν τα συνεχόμενα αιτήματα επισυνδέσεων από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ.

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει στην ΕΥΠ το νέο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειές τους.  «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο, από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά».

«Σας άκουσα κ. Τσίπρα με προσοχή να αναφέρεστε σε δηλώσεις του κ. Καραμανλή και κ. Σαμαρά. Γίνατε ταυτόχρονα και σαμαρικός και καραμανλικός. Είναι επίτευγμα. Μόνο που η προσπάθειά σας να εμφανίζετε την παράταξή μας διαχασμένη πέφτει συνέχεια στο κενό. Εχετε στα χέρια σας το όπλο: κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Εχει παρέλθει το εξάμηνο, μπορείτε. Τελευταία φορά κάνατε πρόταση δυσπιστίας για ένα χιονιά, τώρα που λέτε ότι υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας δεν θα κάνετε;» ανέφερε αρχικά στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην ΕΥΠ: «Ο πρώτος που υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η υπαγωγή της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι επι της ουσίας σωστή επιλογή. Την ίδια επιλογή κάνει Γερμανία, Γαλλία Ιταλία κ.α. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ΕΥΠ να υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η ΕΥΠ πρέπει να στρέφει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες εκτός Ελλάδος. Η εγχώρια έννομη τάξη είναι αρμοδιότητα του Προστασίας του Πολίτη. Η αντιτρομοκρατική έχει δυνατότητα να κάνει νόμιμες επισυνδέσεις. Πολύ περισσότερες παρακολουθήσεις κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από ότι η ΕΥΠ».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τις επισυνδέσεις στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Οι εκθέσεις της ΑΔΑΕ δίνουν απόλυτους αριθμούς για νόμιμες επισυνδέσεις, δημιουργώνταςτην την εντύπωση ότι αφορούν μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Είναι λάθος αυτό. Επι ημερών σας κ. Τσίπρα έγιναν 70 χιλιάδες επισυνδέσεις. Δεν αφορούσαν 70 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, αλλά περιλαμβάνουν ανανεώσεις και πολλά τηλέφωνα του ίδιου προσώπου».
 

Και επανήλθε στην ΕΥΠ και τη λειτουργία της: «Δεν θεωρούμε ότι η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε ΜΚΟ κ. Τσίπρα. Εχουμε σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους. Οι κίνδυνοι απαιτούν από την ΕΥΠ να αναλάβει δράση σε προκαθορισμένα πλαίσια . Θεωρούμε ότι η ισορροπία μεταξύ των δικαιωμάτων αλλά και τις επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΥΠ είναι σωστή. Η προσθήκη πρόσθετων δικλείδων πιο δύσκολη κάνει την διαδικασία. Εσείς μας είπατε ότι αφαιρέσατε τον 2ο εισαγγελέα για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορη. Η εισαγωγή πολιτικού φίλτρου μεταφέρει μεγάλο βάρος στον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα αποφανθεί πριν από τους εισαγγελείς και θα χρειαστεί να είναι σκληρά τεκμηριωμένη η εισήγηση για να συνηγορήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε μια τέτοια διαδικασία».

«Πρέπει κ. Τσίπρα να είστε σε απόγνωση για να εμφανίζετε ως μεγαλύτερο επιχείρημα το να μηνύσουμε τους δημοσιογράφους. Είμαι 19 χρόνια στην πολιτική και δεν έχω κάνει ποτέ μηνύσεις σε δημοσιοργάφους. Εάν το έκανα εκεί θα άκουγά περισσότερα, ότι καταλύω το κράτος δικαίου. Εδώ όμως συμβαίνει το ανάποδο. Μου έκανε εμένα αγωγή ο κ. Βαξεβάνης διότι θίχτηκε. Τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά θίχτηκαν γιατί είπα την αλήθεια. Ότι το 2016 στήθηκε δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα και αποδεικνύεται από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι διακινήθηκαν 10 εκατ δολάρια για να στηθεί το δίκτυο. Επίσης ο υπεύθυνος της προσπάθειας εκείνης ήταν ο κ. Βαξεβάνης. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Πριν καλά καλά κ. Βαξεβάνη… συγνώμη κ. Τσίπρα ήθελα να πω. Πριν καλά καλά αναφερθείτε σε αυτή την επιχειρηματολογία ο κ. Βαξεβάνης είχε ήδη κάνει τουιτ ότι πρέπει να του κάνω μήνυση. Αυτός σας γράφει τις ομιλίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα αν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Με ρωτάτε αν γνώριζα για τις παρακολουθήσεις. Στην περιβόητη λίστα του Predator, αν είναι αληθινή, παρακολουθείτο 5 στενοί μου συνεργάτες, η προσωπική μου γραμματέας. Αν ήθελα κάποιος να παρακολουθεί, τότε μάλλον εμένα ήθελε να παρακολουθήσει. Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια. Τι είναι αυτά που λέτε. Προφανώς και όχι. Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι εγώ παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησής μου; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο να τα λες αυτά (σ.σ. αναφέρετε στον Τζανακόπουλο που φωνάζει όρθιος). Ότι έγώ παρακολουθούσα ή γνώριζα ότι παρακολουθούσαν τοι αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Να μάθω τι ; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Είστε σε παραληρηματική κατάσταση κ. Τζανακόπουλε, δείτε το αυτό. Με τον κ. Φλώρο έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμά το εθνόσημο. Μόνο και μόνο να διακινούνται άρθρα που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Α ΓΕΕΘΑ δεν θέλω να σχολιάσω. Γνωρίζω ότι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου κάποιοι χαίρονται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως στον Αυτιά: «Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών - Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη»

Τον διορισμό 3.700 εκπαιδευτικών προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ. «Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 ...

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: «Η σχέση και η συνεργασία των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω»

Εκτος από τις ευχές προς τον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, ο Ερντογάν εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά...

ΝΔ για Αθανασίου: «Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχε διαγραφεί - Η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της στον ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μετά από την αδιανόητη δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσου Αθανασίου. «Η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημα τη...

Φόρτωση άρθρων...