Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

«Βόμβες» Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης Τσίπρα

«Βόμβες» έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για το ποιες άλλες παρακολουθήσεις γινόντουσαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους λόγους για τους οποίους άλλαξε τον ποινικό κώδικα και μετέτρεψε σε πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρξαν δεκάδες παρακολουθήσεις πολιτικών, δικαστικών, αλλά και δημοσιογράφων, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα κατά την περίοδο 2016 με 2019.

Τα καυτά ερωτήματα προς Τσίπρα

Ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ποιους λόγους εμμένει στο να συνδέει τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις από παράνομα λογισμικά όπως το Predator ο πρωθυπουργός κάλεσε τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν την περίοδο 2015 - 2019 πέραν αυτής που έχει επιβεβαιωθεί και αφορά στον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Τον κάλεσε να απαντήσει αν υπήρχε υπονόμευση και παρακολούθηση τηλεφώνων πολιτικών αντιπάλων κυρίως όμως για το αν ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus το 2016, κάτι που σημειωτέον έχει επιβεβαιωθεί από έρευνες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο και έχουν συμπεριλάβει για την περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 2018 και την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας  ο Αλέξης Τσίπρας 5 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές άλλαξε τον ποινικό κώδικα και έκανε πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής αλλά και αποποινικοποίηση το υπό όρους πλημμέλημα που αφορά στην εμπορία και χρήση λογισμικών παρακολούθησης.

Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν ως εξής:

1. Γιατί συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με άγνωστα λογισμικά που μπορούν να ενεργοποιηθούν από οποιονδήποτε. Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γινόντουσαν επί των ημερών σας εκτός από του κ. Πιτσιόρλα;

2. Ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016, όπως έχει αποδειχθεί; Μήπως χρησιμοποιήθηκε και σε πολιτικούς σας αντιπάλους;

3. Γιατί αλλάξατε το 2018 τον νόμο και αφαιρέσατε το δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ για να διευκολύνετε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις;

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα σας διαβάσω τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ. Τι λέει ο Αλιβιζάτος: Υπήρχε και δεύτερος εισαγγελέας, ο εισαγγελέας εφετών που κατήργησε με νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπήρχε ο εισαγγελέας που αρνείτο να υπογράφει τα σωρηδόν αιτήματα επισυνδέσεων που έστελνε ο Ρουμπάτης. Πλέον η μόνη εγγύηση ήταν ο ένας»

«Γιατί πέντε μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αλλάξατε τον ΠΚ για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής. Γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών υλικών. Ποιους αθωώνατε ετεροχρονισμένα και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν τη δράση τους;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Να φρεσκάρω τη μνήμη σας. Ευρωεκλογές του 2019, 15 μέρες πριν έχετε κάνει μια δήλωση δεν χάνω από το Μητσοτάκη ούτε μια στο εκατομμύριο. Μετά βγήκατε είπατε “άκουσα το μήνυμα της κάλπης”. Αλλά δεν κάνατε αυτό. Κρατήσατε τη βουλή ανοιχτή για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο. Το νέο Ποινικό Κώδικα. Πόσες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με τον Ποινικό Κώδικα».

«Τι άλλο θα βρούμε; Με αυτό τον τρόπο δεσμεύσατε τη δικαιοσύνη σε ελαστικό πλαίσιο ποινών για όσους έχουν διαπράξει τέτοιες πράξεις» είπε για να θέσει τα καίρια ερωτήματα:

«Ποιους επιθυμούσατε να ξεπλύνετε; Εμείς κάναμε τις παρακολουθήσεις και από υπερβολική καλοσύνη ψηφίσατε διάταξη για να μας ξεπλύνετε μήπως; Ποιούς αθωώνατε; και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν το έργο τους;»

Ο Πρωθυπουργός είπε και κάτι ακόμη απαντώντας στο ρεσιτάλ λάσπης που βρίσκεται σε εξέλιξη υπογραμμίζοντας πως «δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis. και δεν ζήτησαν ούτε συγγνώμη» φτάνοντας στο σημείο να στήνουν σενάρια για το ότι στο Μάτι η γυναίκα και τα παιδιά του Πιερρακάκη σώθηκαν λόγω του  predator αλλά και ότι αυτό παρακολουθούσε τον Τσίπρα στις διακοπές του στο κότερο 25 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Φόρτωση άρθρων...