Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν επιμείνετε στις προκλήσεις κλείνει ο ευρωπαϊκός δρόμος

«Είμαι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Νέο μήνυμα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να σταματήσει τις λεκτικές προκλήσεις και την έμπρακτη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε από τη Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ρητά ότι αν η νέα ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει στην προκλητική ρητορική τότε ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός.

«Είμαι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους.

Όταν οι Πρέσπες ψηφίστηκαν, η Νέα Δημοκρατία ήταν απέναντι αλλά είχε πει ότι δεν μπορούμε να σκίσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο μια διεθνή συμφωνία» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, στα Σκόπια: σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας για την ονομασία της χώρας, να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και δεν το λέω αυτό με χαρά», πρόσθεσε ο πρόεδρος τα Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αντίδραση που υπήρξε από την Κομισιόν στις απαράδεκτες δηλώσεις της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έγιναν κατόπιν ελληνικής παρότρυνσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για Μητσοτάκη: «Στη σκιά της εκλογικής ήττας, κηρύσσει εκ νέου το «τέλος» της ακρίβειας»

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι «σήμερα ο Πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου «το τέλος της ακρίβειας». Τη στιγμή που ακόμα και το...

Μαρινάκης: «Πραγματική κι όχι επικοινωνιακή η δική μας υπερφορολόγηση υπερκερδών»

Διευκρινίσεις για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα διυλιστήρια, από την οποία θα προέλθουν 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, έδωσε ο κυβε...

Σοφία Ζαχαράκη: 349 γυναίκες έκαναν χρήση του panic button - Από την αρχή του 2023 το απέκτησαν συνολικά 2.124 γυναίκες

«Η εφαρμογή του panic button χορηγείται και στα 44 συμβουλευτικά κέντρα σε όλη τη χώρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε συν...

Φόρτωση άρθρων...