Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Alpha Bank - Project Light: Δεσμευτική συμφωνία με τη Hoist Finance για πώληση χαρτοφυλακίου 0,4 δισ. ευρώ

Επιχειρήσεις

Τη δεσμευτική συμφωνία της 100% θυγατρικής της, Alpha Bank Α.Ε. με τη Hoist Finance AB, αναφορικά με την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και Άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων μικτής λογιστικής αξίας Ευρώ 238 εκατ. (Project Light), γνωστοποιεί σήμερα η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Οι συνολικές απαιτήσεις του Project Light, που αποτελείται κατά πλειοψηφία από καταναλωτικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ανέρχονται σε Ευρώ 0,4 δισ.

Fast-track πώληση χαρτοφυλακίου και προσέλκυση έντονου ενδιαφέροντος

Η διαδικασία πώλησης ολοκληρώθηκε σε ένα μόλις στάδιο, έπειτα από πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για την προετοιμασία και κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Το χαρτοφυλάκιο συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον ενώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συνεισέφεραν στη διαδικασία due diligence.

Επίσης, η προσφορά που κατέθεσε η Hoist, σε όρους ποσοστού επί των συνολικών απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου, την καθιστά την υψηλότερη δεσμευτική προσφορά συγκριτικά με προηγούμενες αντίστοιχες συναλλαγές στην αγορά.

Με το κλείσιμο της συναλλαγής “Light” που δρομολογείται για το δ’ τρίμηνο του 2022, η Alpha Bank αναμένεται να απομοχλεύσει μη οργανικά περίπου 0,5% των ΜΕΑ σε επίπεδο Ομίλου, συνεισφέροντας έτσι περαιτέρω στη διατήρηση του Δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφια επίπεδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Tags: Alpha Bank

Διαβάστε ακόμη

CD Media continues on its growth path

The latest acquisition by CD Media SE demonstrates the company’s firm commitment to the growth and expansion of its network and services. “We are delighted to announce the acqui...

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη το Α' εξάμηνο με θετική συνεισφορά από όλες τις δραστηριότητες

Τα αποτελέσματα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 χαρακτηρίζονται από σημαντική αύξηση εσόδων και κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, υποστηρι...

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για τα σιδηροδρομικά έργα των 4 δισ.

Ξεκινά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για τα έξι κομβικά σιδηροδρομικά έργα, ύψους 4 δισ. €, που θα ενισχύσουν τον εμπορικό και στρατηγικό ρόλο των βασικών λιμένων της χώρας και παράλλη...