Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Alpha Bank: Προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline η κοινοπραξία Dimand - Premia Properties

Επιχειρήσεις

H κοινοπραξία  Dimand-Premia Properties είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική της Alpha Bank Α.Ε. στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει η Alpha Bank A.E. για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων (εφεξής η «Συναλλαγή Skyline»), ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand / Premia Properties.

Η συναλλαγή Skyline αφορά περίμετρο ακινήτων αξίας περί τα €500 εκατ. Στην περίμετρο περιλαμβάνονται ακίνητα στα οποία το νέο σχήμα σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την επανατοποθέτηση τους στην αγορά (re-development), ακίνητα εισοδήματος (yielding) καθώς και ακίνητα που προορίζονται για πωλήσεις στην αγορά (trade).

Μέσω της συναλλαγής, ο Όμιλος της Alpha Bank επιδιώκει την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σε μία περίοδο που η αγορά ακινήτων διατηρεί την ισχυρή της δυναμική, και, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ ενός στρατηγικού επενδυτή όπως η κοινοπραξία Dimand / Premia Properties και της Alpha Bank, να δημιουργήσει μια ηγέτιδα επενδυτική εταιρία στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.

Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία – σε συνέχεια του μετασχηματισμού της και της απορρόφησης της επίσης θυγατρικής Alpha Real Estate Management and Investments θα έχει κεντρικό ρόλο στην αξιοποίηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του νέου σχήματος.  Με τον συγκεκριμένο μετασχηματισμό η Τράπεζα επιδιώκει την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, την επίτευξη υπεραξίας από τις λειτουργικές συνέργειες των 2 θυγατρικών και, τελικά, την δημιουργία μιας ισχυρής εταιρίας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση, PM/FM κλπ),

Ο μετασχηματισμός της Alpha Αστικά Ακίνητα σε αμιγώς εταιρία παροχής υπηρεσιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΤΑΔ: Στο Δήμο Χανίων η χρήση του Φρουρίου Ιτζεδίν με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξή του

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, την παραχώρηση της χρήσης του Φρουρίου Ιτζεδίν στο Δήμο Χανίων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενέκρινε την Τετάρ...

Φόρτωση άρθρων...