Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΔΑ: Επεκτείνεται το φυσικό αέριο σε Άργος και Ναύπλιο - Ποιες πόλεις ακολουθούν

Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύνδεση Ναυπλίου και Άργους, με το δίκτυο της διανομής του φυσικού αερίου, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Το έργο θα εκτελεστεί με την κάλυψη του 40% της δαπάνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, παραδέχτηκε ότι έχει προγραμματιστεί σε επόμενο στάδιο η επέκταση του δικτύου σε Καλαμάτα και Σπάρτη, δίνοντας τη διαβεβαίωση στον Περιφερειάρχη ότι και οι δύο πόλεις θα μπουν στον προγραμματισμό του εν λόγω φορέα, για την επέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Γιάννης Χωματάς και ο επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων Φερνάντο Καλλιγάς, προς το παρόν και μέχρι την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς από τη Μεγαλόπολη προς τις δύο πόλεις, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και στις δύο πόλεις, χώρων αποθήκευσης του αερίου (LNG ή CNG, δηλαδή υγροποιημένου ή συμπιεσμένου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων διανομής.

Tags: ΔΕΔΑ

Διαβάστε ακόμη

Μία νέα πρωτοβουλία των Εταιριών Διανομής Αερίου 13 ευρωπαϊκών χωρών, διερευνά τη δυναμική του Υδρογόνου στην Ευρώπη

Οι Εταιρίες Διανομής Αερίου 13 ευρωπαϊκών χωρών, στηριζόμενες στην τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους σχετικά με το Υδρογόνο ως ανανεώσιμου αερίου καυσίμου, αποφάσισαν να συστήσουν...

H ΕΚΟ στηρίζει τους καταναλωτές με έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ...