Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ισχυροποιεί τη θέση της στο ενεργειακό τοπίο

Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιεί το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αποτελώντας ένα από τα πιο δυνατά story, στον τομέα της ενέργειας.

Η εταιρεία όπως δήλωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, ενώ οι επενδύσεις στις υποδομές φυσικού αερίου, θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον δρόμο προς την απανθρακοποίηση, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν αργότερα και για νέες μορφές ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας σήκωσε το βάρος της έκπτωσης 15% προς τους καταναλωτές, ενώ, με βάση τις συμφωνίες που έχει συνάψει, είναι σε θέση να εγγυηθεί την επάρκεια τροφοδοσίας της χώρας με ενέργεια, στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Η διοίκηση έχει ξεκάθαρη στόχευση στους κλιματικούς στόχους της χώρας και για τον λόγο αυτό θέτει τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομικά πορεία προς την "πράσινη ενέργεια", επενδύοντας  στο φυσικό αέριο που είναι το καύσιμο-γέφυρα, αλλά και σε καινοτόμες λύσεις και νέες τεχνολογίες.

Σημειώνεται ότι ΔΕΠΑ Εμπορίας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών υδρογόνου με το έργο White Dragon, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά στις ΑΠΕ με ένα πράσινο χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...