Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη οδική μεταφορά LNG με ειδικό LNG trailer

Επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα οδικής μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς περιοχές που δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου, μέσω ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών εγκαινίασε χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου η ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Συγκεκριμένα, ανεφοδιάστηκε το 1ο LNG trailer της ΔΕΠΑ Εμπορίας, μέγιστης φορτωτικής ικανότητας 21 τόνων LNG, από τον σταθμό LNG Truck Loading του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, το οποίο στη συνέχεια αναχώρησε με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία. 

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προμηθευτεί τρία οχήματα μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG (LNG Semi-Trailers), με στόχο να διευρύνει το δίκτυο του φυσικού αερίου εντός και εκτός συνόρων και να ενισχύσει την περαιτέρω διείσδυσή του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. 

LNG

Η μεταφορά LNG μέσω ειδικά σχεδιασμένων βυτιοφόρων καθιστά δυνατή τη τροφοδοσία βιομηχανικών καταναλωτών, σταθμών ανεφοδιασμού οχημάτων φυσικού αερίου, καθώς και την τροφοδοσία περιοχών που δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου τόσο εντός Ελλάδος, όσο και σε γειτονικές χώρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η οδική μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου σε προορισμούς όπως η γειτονική Βόρεια Μακεδονία, είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή. Μέσω των LNG trailers η ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να τροφοδοτεί απρόσκοπτα και άλλους μεγάλους καταναλωτές φυσικού αερίου, εντός και εκτός συνόρων, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε οικολογική και οικονομική ενέργεια. Ταυτόχρονα, η οδική μεταφορά LNG συμβάλλει καθοριστικά στη διαφοροποίηση πηγών εφοδιασμού φυσικού αερίου αλλά και στη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΠΑΠ Forward με 13 νέες εταιρείες - Βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Οι πρωτοπόρες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, για την έναρξη του έκτου κύκλου του προγρά...

Φόρτωση άρθρων...