Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΕΔΑ: Πρόγραμμα εγκατάστασης και επιδότησης θέρμανσης με φυσικό αέριο

Ξεκίνησε προ ημερών το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, το οποίο αφορά νέες συνδέσεις, για κεντρικές ή αυτόνομες θερμάνσεις ενεργών κατοικιών, επί του νέου δικτύου φυσικού αερίου που κατασκευάστηκε έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.

Μέσω του νέου προγράμματος, η ΕΔΑ Αττικής επιδοτεί μέρος του συνολικού κόστους μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης για χρήση φυσικού αερίου σε κατοικίες. Το επιδοτούμενο ποσό σε περίπτωση αυτονομιών είναι 400 ευρώ, ενώ στη περίπτωση κεντρικών θερμάνσεων μπορεί να φθάσει έως τις 3.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για  συμβάσεις σύνδεσης που θα κατατεθούν στην ΕΔΑ Αττικής (με ταυτόχρονη ορθή υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών Α’ φάσης για την ένταξη στο πρόγραμμα) από τις 15 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Η διοίκηση θέλει να ενισχύσει στην πράξη τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να αντιμετωπισθεί ο δύσκολος χειμώνας, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη δέσμευση της χώρας μας για μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της ΔEH, έρχεται να προστεθεί στην ...

Συμφωνία ΕΤαΕ – Alpha Bank για τη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU

Η Τράπεζα, μέσω των εγγυήσεων του ΕΤαΕ, διευρύνει τη στήριξη προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και την κάλ...

Φόρτωση άρθρων...