Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Η ΔΕΗ αποκτά μεγαλύτερη ισχύ πυρός

Επιχειρήσεις
Tags: ΔΕΗ

Το 2019 κάναμε λόγο για το ενδεχόμενο πλήρους κατάρρευσης και χρεοκοπίας της ΔΕΗ, με άμεσο κίνδυνο να βρεθεί στο κενό η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Το σοκ από την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ευτυχώς σταμάτησε με τις κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με την τοποθέτηση του μάνατζερ Γιώργου Στάσση, ως επικεφαλής της επιχείρησης, πέτυχε το turn around story. Έτσι, από τις ζημιές, τον δανεισμό μαμούθ και το... κράτος των συνδικαλιστών, σήμερα η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που αποκτά διεθνή φήμη και υπόσταση. Η εξαγορά της Enel Ρουμανίας που ανακοινώθηκε προ μηνών, αλλά και η νέα εξαγορά φωτοβολταϊκού στη Ρουμανία, έρχονται να "κουμπώσουν" με τα σχέδια της διοίκησης για μια επιθετική πολιτική μάρκετινγκ στην αγορά.

Η διοίκηση της ΔΕΗ διερευνά τρόπους για να... μπουκάρει στον Κωτσόβολο, αποκτώντας πρόσβαση στο retail. Η επιχείρηση επιδιώκει να επιτύχει ό,τι πέτυχε ο ΟΤΕ με την εξαγορά της "Γερμανός". Αν κλείσει ένα τέτοιο deal, τότε θα μιλάμε για θεαματικές ανακατατάξεις στη λιανική αγορά και η επιχείρηση θα μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα της μέσα από ένα πιο ευρύ δίκτυο. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες το μερίδιο της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, φιλοδοξώντας να κατακτήσει ακόμη υψηλότερους στόχους, με πρωταρχικό αυτόν της μετατροπής της στον πιο ισχυρό ενεργειακό βραχίονα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η επιχείρηση έχει αφήσει πίσω τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και τις νοοτροπίες του βολέματος και της φαυλότητας, ανοίγοντας τα φτερά της, ώστε να καταστεί ως μία από τις πλέον υπολογίσιμες ενεργειακές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το στοίχημα της "πράσινης" μετάβασης θέτει τη ΔΕΗ στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Από την... κόλαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η επιχείρηση βρίσκεται σήμερα σε έναν δρόμο θεαματικής βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...