Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Επιχειρήσεις
Tags: Mytilineos

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI) αποτελεί πλέον η MYTILINEOS, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιστιτούτο.

Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της μεταλλουργίας και μία από τις πλέον υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, έχοντας ιστορία σχεδόν 60 ετών. Είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό οργανισμό που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Η μονάδα μεταλλουργίας της εταιρείας μας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας (Γ' τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS έχει επενδύσει 600 εκατ. ευρώ, σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση αυτή για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας", δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI", δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου.

"Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι' αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε ως μέλος. Η συμμετοχή της Mytilineos ενισχύει την παγκόσμια φωνή του IAI και της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου", πρόσθεσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Το 2023 θα είναι ένα ακόμη έτος προκλήσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα

Η διεθνής αγορά αγροτικών προϊόντων συνέχισε να καταγράφει σημαντικές αποδόσεις και το 2022, ωστόσο σε πιο μέτριο επίπεδο (ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων ενισχύθηκε 9,87%), με τ...

Intrakat: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Υπερκαλύφθηκε το ποσό των 100 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της INTRAKAT. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν μείνει αδιάθετες μετ...

Η RWE και η ΔΕΗ ξεκινούν την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων άνω των 200 MWp στη Δυτική Μακεδονία

Δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι, η RWE και η ΔΕΗ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης. Μέσω της κοινοπραξίας ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓ...

Φόρτωση άρθρων...