Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Mytilineos: Παρουσιάστηκε η Avokado - Ενεργειακές λύσεις με startup τεχνητής νοημοσύνης

Επιχειρήσεις

Την Avokado, μια νέα startup η οποία παρέχει ενεργειακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασε η Mytilineos, με την συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυσή της.

Με διευθύνοντα σύμβουλο τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και συνιδρυτή τον Βασίλη Νικολόπουλο, η Avokado απευθύνεται αρχικά σε εταιρικούς πελάτες και έχει στόχο να κάνει πιο έξυπνη την παραγωγή και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τεχνολογία της εταιρείας βρήκε πρώτη χρήση στον οικισμό Άσπρα Σπίτια, των εργαζομένων της Αλουμίνιο της Ελλάδος, ενώ είχε για πρώτο πελάτη την Protergia.

Οι λύσεις που παρέχει απευθύνονται σε ενεργειακούς παρόχους, πόλεις και πολίτες.

Φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

  • AVOS λειτουργικό σύστημα ΤΝ για συστήματα οικιακής μπαταρίας και μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS).
  • AVOΧ πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων ΤΝ για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.
  • AVOKADO AI «έξυπνη μηχανή» αλγορίθμων ΤΝ για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών Ενέργειας, όπως για παράδειγμα είναι η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Avokado λόγω της πρόσβασης της Mytilineos στις διεθνείς αγορές η εταιρεία ήδη έχει βρεί ανοιχτές τις πόρτες πολύ μεγάλων οργανισμών. Και οι πλέον ώριμες αγορές βρίσκονται στο εξωτερικό όπως Αγγλία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η διοικητική ομάδα της Avokado θέτει ως στόχο πρώτης πελατειακής βάσης τις πολυεθνικές, τα data centers και retailers.

Ελλάδα, πρώτη πελατειακή βάση σίγουρα από πολυεθνικές εταιρείες που φτιάχνουν εγχώριες θυγατρικές, retailer, data center. Η χώρα μας αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει.

Φυσικά, μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Smart Cities στα Άσπρα Σπίτια, η θυγατρική startup είναι έτοιμη να διεκδικήσει την παροχή τεχνολογικών λύσεων και σε άλλους δήμους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κτηματολόγιο: Μόνο ψηφιακά οι αιτήσεις από την Τετάρτη του Πάσχα σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά & Λαγκαδά

Μόνο ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr και ktimatologio.gr θα πραγματοποιείται, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, η υποβολή αιτήσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και τα Υπ...

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως τις 20 Μαΐου στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των δικαιολογητικών για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει η HELLENiQ ENERGY για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προ...

Φόρτωση άρθρων...