Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Mytilineos: Τεράστια επιτυχία-Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο δύο φορές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του ομολόγου της Mytilineos, η οποία υπερκαλύφθηκε κατά δύο φορές. Η εταιρεία συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 4%, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά κύριο λόγο από τη λιανική, τους ιδιώτες επενδυτές που κάλυψαν τα 450 από τα 500 εκατ. της έκδοσης. Οι τράπεζες πήραν το 8% των ομολόγων που είχαν αιτηθεί.

Το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών έγινε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου ενώ στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Δημόσιας Προσφοράς, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

Άντληση και χρήση κεφαλαίων

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:
– Ποσό μέχρι 255 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εταιρεία θα διαθέσει: Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο Κοινού Ομολογιακού Δανείου, β) Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου γ) Ποσό έως 55 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

– Ποσό μέχρι 236,2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως.

Οι εγγραφές  έγιναν σε ακέραιο πολλαπλάσιο της 1 ομολογίας (1.000 ευρώ)

Η ανακοίνωση της Mytilineos αναφέρει: 

«Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», η «ALPHA Τράπεζα A.E.», η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» («Εταιρεία») προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 06.07.2023, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 500.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη («Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €500 εκατ.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €1.006,97 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 2,01 φορές.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.
Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,00% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,00% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 456.000 Ομολογίες (91,2% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 44.000 Ομολογίες (8,8% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Μικρή αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων τον Απρίλιο – Οι προβλέψεις

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν φάνηκε να επηρεάζει τον δείκτη αγροτικών προϊόντων που ενισχύθηκε ελαφρά, ενώ μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους αποδόσεις των ...

Φόρτωση άρθρων...