Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο ΟΤΕ «μπουκάρει» στη Γερμανία

Επιχειρήσεις Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: ΟΤΕ

Το θετικό οικονομικό προφίλ που παρουσιάζει η Ελληνική οικονομία δεν προκύπτει μόνο από τους ύμνους των διεθνών επενδυτικών κολοσσών, αλλά και από κινήσεις που γίνονται στον κόσμο των επιχειρήσεων και ενισχύουν την εικόνα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η κίνηση της Deutsche Telekom, βασικού μετόχου του ΟΤΕ, να αξιοποιήσει την τεχνολογία του payzy by Cosmote στη Γερμανία! Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, η μητρική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει σε πιλοτική φάση την εφαρμογή, η οποία σε πρώτο χρόνο θα χρησιμοποιηθεί από τους εργαζομένους της. Η κίνηση αυτή θεωρείται κολοσσιαίας σημασίας, καθώς αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό καινοτομίας όχι μόνο της συγκεκριμένης εφαρμογής ψηφιακών πληρωμών, αλλά και του ιδίου του ΟΤΕ, ο οποίος με τα ικανά στελέχη και τους εργαζομένους του, υπό το μάνατζμεντ της Deutsche Telekom, έχει περάσει σε άλλη εποχή.

Σήμερα, οι χρήστες του payzy στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 145.000 από την έναρξη λειτουργίας του το 2018, ενώ, στη Γερμανία, από τη στιγμή που λανσάρεται από τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Ευρώπης, αναμένεται να έχει τεράστια απήχηση. Πρόκειται για εξαιρετικά νέα, τα οποία όμως, λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Για την ιστορία να αναφέρουμε επίσης ότι η Cosmote payments, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ στην οποία ανήκει το payzy, εμφάνισε πέρυσι τζίρο 12,030 εκατ. ευρώ από 3,666 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας εκρηκτική άνοδο κατά 228,08%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...