Δευτέρα
24 Ιουνίου 2024

Τα γραφεία της PRODEA Investments το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με πιστοποίηση WELL Platinum και LEED Gold

Επιχειρήσεις

Το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα, γίνεται το πρώτο στη χώρα μας που λαμβάνει ταυτόχρονα την παγκοσμίως αναγνωρισμένη, ανώτατη πιστοποίηση WELL σε επίπεδο Platinum και LEED σε επίπεδο Gold.

To πρότυπο πιστοποίησης WELL είναι το πρώτο στον κόσμο που επικεντρώνεται στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση. Είναι σχεδιασμένο να μετράει, να καταγράφει και να πιστοποιεί χαρακτηριστικά των κτηρίων, τα οποία επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, έχοντας παράλληλα σαφείς στόχους αειφορίας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός στο επιβλητικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της PRODEA στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως στόχο την συμβατότητά του με τα δύο ισχυρά πρότυπα προδιαγραφών, LEED και WELL, καθιστώντας το, ένα ακίνητο υψηλών προδιαγραφών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος  Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Η PRODEA, έχοντας ήδη λάβει την πιστοποίηση LEED Gold, με τη νέα ανώτατη πιστοποίηση WELL Platinum που επιτυγχάνει, αποδεικνύει έμπρακτα, τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην υγεία, την ευεξία και την ασφάλεια των εργαζομένων της καθώς και την προτεραιότητά της, να τους εξασφαλίσει ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης στον χώρο εργασίας. Μέσω των ανωτέρω πιστοποιήσεων, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη σταθερή της δέσμευση για επενδύσεις σε υγιή, αειφόρα και ενεργειακά αποδοτικά κτήρια, ξεκινώντας από τα ίδια της τα γραφεία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τα γραφεία της PRODEA Investments να επιτυγχάνουν πιστοποίηση WELL σε επίπεδο Platinum, το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης στην Ελλάδα», δήλωσε η Ann Marie Aguilar, SVP, Commercial, International WELL Building Institute. «Η δέσμευσή της PRODEA για ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο σχεδιασμό και λειτουργία ακινήτων είναι δείγμα ηγεσίας και έμπνευσης. Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερους οργανισμούς να ακολουθούν το παράδειγμα αυτό στην Ελλάδα».

Η πιστοποίηση WELL

Το International WELL Building Institute (IWBI) πιστοποιεί κτήρια με στόχο τη συνεχή βελτίωση της υγείας και ευεξίας των ανθρώπων, στο χώρο όπου εργάζονται και ζουν. Η πιστοποίηση WELL βασίζεται σε έναν οδηγό που χωρίζεται σε 10 κατηγορίες οι οποίες αφορούν θέματα ποιότητας του αέρα, του νερού και του φωτισμού, των διατροφικών συνηθειών, των συνθηκών που ενισχύουν την κίνηση, των επιπέδων θερμικής άνεσης και ήχου, των υλικών, του πνεύματος και της κοινότητας.

Σε κάθε κατηγορία περιλαμβάνονται απαιτήσεις, συνολικά 108 διαφορετικές, οι οποίες διευθετούν πρακτικές και πολιτικές που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τη λειτουργία και τη συντήρηση του κτηρίου, καθώς και την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων. Η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα, του νερού και του φωτισμού είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα της επιτυχημένης εφαρμογής τους, συμβάλλοντας τελικά στη βελτίωση της υγείας και την ευεξία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών κάθε πιστοποιημένου κτηρίου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γ. Περιστέρης: Η συμφωνία με Masdar διασφάλισε μετόχους και εργαζόμενους - Εθνικός πρωταθλητής η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δημιουργήθηκε για να επιστρέφει αξία: στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση, στην ελληνική περιφέρεια, στους ανθρώπους της, αλ...

Chargespot | Powered by Protergia – Φορτίστε με 50% έκπτωση σε όλο το δίκτυο της Protergia, για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος!

Άλλη μία μοναδική προσφορά - με τη σιγουριά της Protergia - έρχεται για όλες και όλους τους οδηγούς το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος! Για εσάς που θέλετε να αποδράσετε με οικονομία...

Φόρτωση άρθρων...