Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Θετική εξέλιξη για την Παγκρήτια: Βασικός μέτοχος με 33% το εφοπλιστικό σχήμα Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου

Επιχειρήσεις

Σε βασικό μέτοχο της Παγκρήτιας Τράπεζας με ποσοστό 33% αναδεικνύεται η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου.

Το εφοπλιστικό σχήμα συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 98,7 εκατ. ευρώ  με 65 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην ΑΜΚ δεν συμμετείχε τελικώς η Lyktos Group συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα.

Η ανακοίνωση του σχήματος Μπάκος - Καϋμενακης - Έξαρχου

"Επιβεβαιώνουμε την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%"

Το μάνατζμεντ της Τράπεζας σε συνεργασία με την ΤτΕ «πιστώνεται» την εξέλιξη αυτή, που θα αποδειχθεί όπως θα φανεί και στην συνέχεια εξαιρετικά θετική για το μέλλον της Παγκρήτιας.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία είναι η εποπτεύουσα αρχή της Παγκρήτιας Τράπεζας ανέφεραν σχετικά με την ΑΜΚ το εξής:

«Ως επόπτης θεωρούμε θετική την επιτυχία της αύξησης και συγχαίρουμε την διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας για την επιτυχία αυτή».

Τα ποσοστά των υπόλοιπων μετόχων διαμορφώνονται ως εξής μετά την ΑΜΚ:

  •  Lyktos Group 11,25%
  •   Εθνική Τράπεζα 7,17%
  •  Μουνδρέας 6%
  •  Eurobank 3,6%
  •  Aegean 1,6%
  •  Τράπεζα Πειραιώς 1%

Τα επόμενα βήματα μετά την ΑΜΚ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άντλησης των νέων κεφαλαίων, η διοίκηση της τράπεζας υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Δημόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βαρθολομαίο θα προχωρήσουν στην απορρόφηση της Συνεταιριστκής Τράπεζας Χανίων και της HSBC όπως έχει συμφωνηθεί με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο αυτά projects, τα οποία θα "τρέξουν" παράλληλα, είναι ασφαλώς χρονοβόρα και πολύπλοκα, καθώς θα πρέπει να ενοποιηθούν τα συστήματα τριών διαφορετικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Η εκτίμηση είναι ότι θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθούν, ίσως και πάνω από ένα έτος.

Πηγές του κλάδου, πάντως, μιλούν για ένα ισχυρό "business case" το οποίο έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει η Παγκρήτια Τράπεζα μετά την κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Τόσο η ισχυρή οικονομία της Κρήτης, όσο και η σημαντική τεχνογνωσία που θα αποκτήσει από την ενοποίηση της λειτουργίας της με την HSBC αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην τράπεζα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Σε εμπορική λειτουργία η μονάδα 200MW για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

Η MYTILINEOS σε κοινοπραξία με τη GE Vernova ολοκλήρωσαν την κατασκευή της νέας μονάδας προσωρινής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμεν...

Κτηματολόγιο: Μόνο ψηφιακά οι αιτήσεις από την Τετάρτη του Πάσχα σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά & Λαγκαδά

Μόνο ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr και ktimatologio.gr θα πραγματοποιείται, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, η υποβολή αιτήσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και τα Υπ...

Φόρτωση άρθρων...