Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Τρ. Πειραιώς: Στο 6,875% το τελικό επιτόκιο για το senior preferred ομόλογο - Αντλεί 500 εκατ. ευρώ

Πάνω από το 1,6 δισ. ευρώ οι προσφορές

Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης του νέου senior preferred ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,875% και χαμηλότερα από το αρχικό επιτόκιο που είχε τεθεί στο 7,125%.

Έτσι η τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1,6 δισ. ευρώ, καλύπτοντας πάνω από τρεις φορές το ζητούμενο ποσό.

Την όλη διαδικασία της έκδοσης "έτρεξαν" οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS. To νέο senior preferred ομόλογο είναι εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πενταετία, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Επίσης, αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba2 από τη Moody’s και BB- από τη Fitch.

Αυτή ήταν δεύτερη έξοδος της τράπεζας στις αγορές για φέτος και σκοπός της έκδοσης είναι τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τα τέλη του 2025 που έχει θέσει το SRB, καθώς και για την περαιτέρω διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης.

Καθώς οι φετινές ανάγκες MREL έχουν ήδη καλυφθεί, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση των αναγκών του 2024.

Ειδικότερα, η Πειραιώς έχει ήδη επιτύχει τον στόχο για τα MREL της 1ης Ιανουαρίου 2024, ο οποίος είναι στο 21,8% των στοιχείων του ενεργητικού που είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο, έτσι είναι σε πολύ καλή θέση σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις για τον τελικό στόχο MREL για την 1η Ιανουαρίου 2026.

Η Πειραιώς είχε προχωρήσει και τον Ιούλιο στην έκδοση ενός senior preferred ομολόγου διάρκειας πέντε ετών, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,25%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όμιλος EPSILON NET & ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με 3 διακρίσεις στα Digital Finance Awards 2024 βραβεύτηκε η πλατφόρμα Epsilon Pay!

Ο Όμιλος Epsilon Net και η Εθνική Τράπεζα ξεχώρισαν αποσπώντας 3 κορυφαίες διακρίσεις, στην απονομή των φετινών Digital Finance Awards. Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την άριστη...

Intrakat – Watt: Παραδόθηκε στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Θήβας

Τη νέα, υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Βοιωτίας, επένδυσης 17,4 εκατ. ευρώ, η οποία έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 42.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως παρέδω...

Φόρτωση άρθρων...