Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε 500 εκατ. με επιτόκιο 7,375% – Προσφορές 1,6 δισ. ευρώ

Επιχειρήσεις

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου Tier 2 της τράπεζας Πειραιώς.

Η έκδοση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη υπερκάλυψη, με τους επενδυτές να προσφέρουν κεφάλαια άνω του 1,6 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να αντλεί τελικώς 500 εκατ. ευρώ.

Το κουπόνι της έκδοσης μειώθηκε λόγω της υπερκάλυψης, και διαμορφώθηκε στο 7,375%. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες σκέψεις για την τιμολόγηση του τίτλου (IPTs) το τοποθετούσαν στην περιοχή του 7,75%.

Η νέα έκδοση στοχεύει στην κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, γνωστών ως MREL, που εκτός από κεφαλαιακά μέσα αποτελούν και συμπληρωματική πηγή χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο κάλυψης της σχετικής υποχρέωσης που επιβάλλεται από το SRB, η Τράπεζα Πειραιώς έχει μέχρι σήμερα εκδώσει ανάλογους τίτλους ύψους 2,7 δισ. ευρώ, καθώς και άλλα 600 εκατ. ευρώ της κατηγορίας ΑΤ1.

Ανάδοχοι της έκδοσης του Subordinated Tier 2 τίτλου, 10,25NC5,25 (με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία, μετά το πρώτο τρίμηνο), είναι οι Barclays, BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Nomura και UBS.

Η Fitch ανακοίνωσε ότι βαθμολογεί τους νέους τίτλους με αξιολόγηση Β ενώ η Moody's αναμένεται να θέσει αξιολόγηση Β1, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η τράπεζα προχωρά και σε επαναγορά του ομολόγου 400 εκατ. ευρώ με ωρίμανση τον Ιούνιο του 2029. Η τράπεζα έδωσε εντολή στις έξι επενδυτικές τράπεζες να αναλάβουν την πρόταση επαναγοράς των εκκρεμών ομολόγων από την έκδοση ύψους 400 εκατ. ευρώ με σταθερό κουπόνι 9,75%, ωρίμανση στις 26 Ιουνίου 2029 και δυνατότητα ανάκλησης στις 26 Ιουνίου 2024.

Η προθεσμία για επαναγορά των τίτλων, με μετρητά και τίμημα στο 102, είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πετάει» το «Ελ. Βενιζέλος»: Στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι το αεροδρόμιο της Αθήνας

Την πρώτη θέση κατέκτησε και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών. Στη φετινή μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αε...

Φόρτωση άρθρων...