Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi – Όλες οι πληροφορίες

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών και smartphone Xiaomi υπέβαλε αίτηση για το εμπορικό λανσάρισμα του πρώτου της αυτοκινήτου, του SU7 Sedan

Αυτοκίνητο

Η Xiaomi προχώρησε στην αποκάλυψη ορισμένων προδιαγραφών του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται για λογαριασμό της από την Beijing Automotive Industry Holding Co.

Κάθε αυτοκίνητο που ετοιμάζεται για πώληση στην αγορά της Κίνας, θα πρέπει να εγκριθεί από την τοπική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει την εμπορική του δραστηριότητα, με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT) να δημοσιεύει τη λίστα των οχημάτων που περνούν από τη διαδικασία έγκρισης κάθε μήνα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι ευχάριστη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς αποκαλύπτει φωτογραφίες και τις προδιαγραφές των μοντέλων που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει. Εμάς βέβαια δεν μας ενοχλεί αυτό.

h

Το νέο Xiaomi SU7 είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν με μήκος 5 μέτρα, πλάτος 1,96 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα, με το μεταξόνιο του να είναι ακριβώς 3 μέτρα. Οι τροχοί με τους οποίους εφοδιάζεται είναι διάστασης 19 ή 20 ιντσών και ανάλογα την έκδοση προσφέρεται με ή χωρίς LiDar.

Η τεχνολογία που θα κουβαλάει τελευταίας γενιάς, με τις πρώτες φωτογραφίες να μαρτυρούν ότι το νέο Xiaomi SU7 θα διαθέτει σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται με δύο ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το βασικό είναι με πίσω ηλεκτρομοτέρ ισχύος 300 ίππων και το αμέσως ισχυρότερο είναι τετρακίνητο με ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα συνολικής ισχύος 675 ίππων. Η βασική έκδοση έχει μπαταρία τύπου LFP από την BYD, με την ισχυρότερη να έχει τύπου NMC της CATL.

k

Ακόμα, το βάρος της πισωκίνητης έκδοσης έχει δηλωθεί στα 1.980 κιλά και της τετρακίνητης στα 2.205 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα και τα 265 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το MIIT, θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις: η SU7η SU7 Pro και η SU7 Max. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές θα έχουν ενεργή πίσω αεροτομή, ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται. Τα ηλεκτρομοτέρ κατασκευάζονται από την United Automotive Electronics Co. Ltd, με το μοντέλο να είναι το TZ220XS000.

Επιπλέον, το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi θα διαθέτει λειτουργία ETC, ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν αυτόματο τα διόδια στους αντίστοιχους δρόμους, χωρίς να χρειάζεται να ακινητοποιηθούν σε κάποιο ταμείο.

Όπως είναι λογικό, το λογισμικό που θα υποστηρίζει το νέο SU7 είναι το HyperOS της Xiaomi που χρησιμοποιούν και τα κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζει η ίδια.

h

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού 4θυρου και 5θέσιου Xiaomi SU7 θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023 και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2024. Το εργοστάσιο της BAIC στο Πεκίνο έχει ήδη ξεκινήσει μια δοκιμαστική παραγωγή και δεκάδες δοκιμαστικά οχήματα βγήκαν από την παραγωγή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...