Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen των 25.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ που από καιρό εξελίσσει η Volkswagen -με βάση το πρωτότυπο ID.2All- απέχει περίπου 3 χρόνια ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Αυτοκίνητο

Την ώρα που και η Tesla εξελίσσει την αντίστοιχή της μικρότερη πρόταση στο ίδιο εύρος τιμής, το φημολογούμενο Tesla 2 που θα παράγει στο gigafactory του Βερολίνου, η Volkswagen ακολουθεί τον αντίστροφο δρόμο και προετοιμάζει το ID.2 να γίνει ένα πρακτικά «παγκόσμιο» αυτοκίνητο.

Οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο της τάξης των 35.000 δολαρίων, το οποίο λόγω του ισχύοντος πληθωρισμού στην ουσία αποτελεί ένα ηλεκτρικό των 30.000 δολαρίων - το οποίο επιπλέον θα συνοδεύεται με απαλλαγή φόρου 7.500 δολαρίων (αν ισχύει ακόμα) τη στιγμή του εμπορικού του λανσαρίσματος.

y

Συνεπώς, με τιμή της τάξης των 22.500 δολαρίων, και δεδομένου ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι θα βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα MEB Entry και θα τοποθετηθεί κάτω από το ID.3, όλα δείχνουν ότι η εταιρεία του Wolfsburg προορίζει το ID.2 και για την αγορά των ΗΠΑ. Ενδεχομένως και στη φημολογούμενη Crossover έκδοση ID.2X.

Ο Reinhard Fischer, αντιπρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής του Ομίλου Volkswagen Αμερικής, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters -στο πλαίσιο του συνεδρίου Reuters Events Automotive USA 2023 στο Detroit- ότι η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει κάτω από 35.000 δολάρια, και θα βγει στην αγορά σε 3-4 χρόνια.

u

Μάλιστα, αυτός ο χρονικός ορίζοντας ίσως να μην διαφέρει και για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Volkswagen εξετάζει να το παράγει είτε στις ΗΠΑ είτε στο Μεξικό, καθώς και το ενδεχόμενο να παράγει εκεί και τις μπαταρίες του αυτοκινήτου αξιοποιώντας τον Νόμο Περιορισμού του Πληθωρισμού του 2022 στη χώρα.

u

Προς το παρόν το entry-level ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen στην Αμερική είναι το ID.4, που ξεκινά εκεί από τα 38.995 δολάρια και ανεβαίνει πάνω από τις 40.000 με τα τοπικά τέλη - πριν δεχθεί τη μείωση των φόρων που αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαμπάκι καυσίμου στο αυτοκίνητο - Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κινηθείς με άδειο ρεζερβουάρ

Κάποια στιγμή έρχεται εκείνη η ώρα που η βενζίνη τελειώνει και το σχετικό λαμπάκι στον πίνακα πληροφοριών ανάβει και μας το γνωστοποιεί. Πόσα χιλιόμετρα όμως μπορούμε να κάνουμε έτ...

Φόρτωση άρθρων...