Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γιατί δεν πληρώνουν διόδια τα τρακτέρ που έρχονται στην Αθήνα;

Το κονβόι τρακτέρ που αφίχθη στην Αθήνα πέρασε από διάφορους σταθμούς διοδίων χωρίς, ωστόσο, να γίνεται καταβολή τέλους διοδίων κάτι που εξέπληξε πολλούς οδηγούς.

Αυτοκίνητο

Στην Αθήνα έφτασαν οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας ώστε να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο.

Αξίζει να σημειώσει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των τρακτέρ προς την Αθήνα, αυτά πέρασαν από διάφορους σταθμούς διοδίων αυτοκινητοδρόμων, αλλά οι οδηγοί τους δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο τέλος διοδίων, γεγονός που εξέπληξε πολλούς πολίτες.

Για ποιον λόγο συνέβη αυτό; Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους αυτοκινητοδρόμων μας ξεκαθάρισαν ότι κάθε φορά που υπάρχει κονβόι, συνοδεία αστυνομίας, δεν γίνεται καταβολή διοδίων, για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι τα τρακτέρ απαγορεύεται να κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους και εθνικές οδούς.

Η μη καταβολή διοδίων, ωστόσο, είναι ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους. Όπως μας ανέφεραν, κύριο μέλημα τους είναι τα τρακτέρ να φτάσουν με ασφάλεια στην Αθήνα, και ως εκ τούτου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν

Από τις 13:00 ισχύουν στην Αθήνα οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...