Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Glickenhaus 007S: Από το Λε Μαν στα… Λιμανάκια

Ένα αγωνιστικό hypercar βγαλμένο από το Λε Μαν με 1.000 άλογα και άδεια να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Τιμούλα;

Αυτοκίνητο

Μπορεί η Mercedes-Benz να “ζορίστηκε” λιγάκι με την One, όμως το τελικό αποτέλεσμα την δικαίωσε, έστω και αν όπως δηλώνουν δεν πρόκειται να το ξανακάνουν ποτέ.

Υπάρχουν όμως μικρότεροι κατασκευαστές που δεν δειλιάζουν μπροστά στο μπουν στην διαδικασία να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση δρόμου.

Μία τέτοια είναι η Glickenhaus από τις ΗΠΑ, η οποία έδωσε στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες για την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της SCG 007 με το οποίο συμμετέχει στο Λε Μαν.

Θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 κομμάτια και θα έχει τριθέσια διάταξη στα πρότυπα της ιστορικής McLaren F1 με τον οδηγό τοποθετημένο στο κέντρο.

Η εταιρία διαβεβαιώνει ότι θα μπορεί να βγάζει πινακίδες για κυκλοφορία, τουλάχιστον στις ΗΠΑ όπου οι κανονισμοί είναι πιο χαλαροί.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι κοντά στα 1.400 κιλά και εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 με απόδοση πάνω από 1.000 ίππους, αρκετούς περισσότερους από τους 670 που έχει η αγωνιστική έκδοση λόγω περιορισμών.

Όπως ανακοινώνει η εταιρία, ένα αυτοκίνητο έχει ήδη πωληθεί, και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω του site της εταιρίας. Οι πελάτες θα μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους στην πίστα, πριν το πάρουν στο σπίτι τους.

Για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει σε πίστα, θα υπάρχει η δυνατότητα για χαμήλωμα της ανάρτησης, θα έχει ρυθμιζόμενο ABS και traction control και ελαστικά σλικ για αγωνιστική χρήση.

Το αυτοκίνητο έχει τιμή καταλόγου 2,5 εκατ. δολάρια και χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια για να κατασκευαστεί από την στιγμή που θα μπει η παραγγελία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...