Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Η Rimac Nevera έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό του κόσμου με 412 km/h (Video)

Το κροατικό ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων, η εντυπωσιακή Rimac Nevera, άγγιξε την τελική ταχύτητα των 412 km/h και έγινε και επίσημα το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη

Αυτοκίνητο

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Mate Rimac στο Ζάγκρεμπ έμεινε πιστή στις αρχικές της δεσμεύσεις για τόσο για την απόλυτη τελική της ταχύτητα, όσο και για την εκρηκτική της επιτάχυνση. Στο sprint 0-100 km/h η Nevera είναι επίσης το ταχύτερο ηλεκτρικό του κόσμου, καθώς χρειάζεται μόλις 1,85 δευτερόλεπτα. Και συνολικά 4,3'' για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 0-160 km/h.

 

Τα δύο αυτά ρεκόρ του κόσμου της ηλεκτροκίνησης επιβεβαιώθηκαν επισήμως στην πίστα δοκιμών του Papenburg, στη Γερμανία. Η πίστα αυτή αποτελείται από δύο τεράστιες ευθείες 4 χιλιομέτρων, που συνδέονται με δύο κεκλιμένες στροφές υψηλής ταχύτητας.

Για να πετύχει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας, ο επικεφαλής οδηγός δοκιμών της Rimac, Miro Zrncevic, βγήκε από την κεκλιμένη στροφή με ταχύτητα εξόδου 250 km/h, ώστε να καταφέρει να επιταχύνει μέχρι τα 412 km/h στη δεύτερη ευθεία. Για να το πετύχει, το κροατικό hypercar φορούσε αγωνιστικά ελαστικά Michelin Cup 2R.

Ωστόσο, η Rimac σκοπεύει να διοργανώνει τακτικές εκδηλώσεις για τους λίγους και εκλεκτούς πελάτες της, κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπου θα «ξεκλειδώνει» το λογισμικό της τελικής ταχύτητας των 412 km/h της Nevera τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο Tesla έχει η Κιμ Καρντάσιαν (photo)

Όσο και αν έχει προσπαθήσει να μην το επιδείξει, η διασημότερη Καρντάσιαν είναι και αυτή κάτοχος του φουτουριστικού pickup.

Φόρτωση άρθρων...