Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Πότε θα αρχίσει η παραγωγή του Tesla Cybertruck;

Το Cybertruck, το ιδιότυπο αμιγώς ηλεκτρικό pickup όχημα της Tesla, δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγική διαδικασία, παρά τις κατά καιρούς σχετικές ανακοινώσεις τής εταιρείας.

Αυτοκίνητο

Ήταν το 2019 όταν ο Elon Musk παρουσίασε το πρωτότυπο του Cybertruck. Έκτοτε, η εταιρεία (κατά βάσει ο ίδιος, δηλαδή), ανακοίνωνε την αναμενόμενη έναρξη της παραγωγής του, για να ακολουθήσει λίγο καιρό αργότερα η γνωστοποίηση της αναβολής της.

Για μία ακόμα φορά, η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Cybertruck θα αρχίσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2023, δηλαδή έπειτα από έναν χρόνο.

f

Η συγκεκριμένη δημοσίευση έγινε περίπου έναν μήνα αργότερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής εταιρείας προς τους μετόχους της για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τότε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε ειπωθεί ότι γίνονται οι κατάλληλες εργασίες στο εργοστάσιο της Tesla στο Austin, στην πολιτεία του Τέξας, για την παραγωγή ενός καινούργιου μοντέλου της από τα μέσα του 2023.

Παρών ήταν και ο Musk ο οποίος απευθυνόμενος στους μετόχους δήλωσε ότι «είναι ο τελευταίος γύρος για το Cybertruck».

y

Τόσο η δήλωση αυτή όσο και το γεγονός ότι επισημοποιήθηκε η συνεργασία με την ιταλική IDRA Group η οποία θα προμηθεύει την Tesla με τις γιγάντιες πρέσες 9.000 τόνων που απαιτούνται για τη μορφοποίηση του αμαξώματος του pickup οχήματος δείχνουν πώς κάτι έχει αρχίσει να κινείται προς την έναρξη παραγωγής του.

Επίσης, στο ενημερωτικό δελτίο τής Tesla προς τους μετόχους, πλάι στο όνομα του Cybertruck πλέον υπάρχει η ένδειξη «Tooling» η οποία σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του, η οποία υπάρχει πιθανότητα να γίνει πράξη όντως από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αρχικά.

i

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με συρόμενες πόρτες το Apple Car;

Η Apple όπως φαίνεται ασχολείται με τις συρόμενες πόρτες και την τεχνολογία τους και όλα δείχνουν πως το κάνει για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην open space αίσθηση της καμπίνας τ...

Aston Martin: Επέτειος 110 ετών με special hypercar

Στις 15 Ιανουαρίου του 1913, ο Lionel Martin και ο Robert Bamford ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την πρώτη Aston Martin. Εορτάζοντας αυτό το γεγονός, η εταιρεία δημοσιεύ...

Φόρτωση άρθρων...