Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Με συρόμενες πόρτες το Apple Car;

Η Apple όπως φαίνεται ασχολείται με τις συρόμενες πόρτες και την τεχνολογία τους και όλα δείχνουν πως το κάνει για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην open space αίσθηση της καμπίνας του αυτοκινήτου που ετοιμάζει

Αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2025 στις πρώτες του εκδόσεις έστω και σε φάση τελικών δοκιμών, σχεδιάζεται από λευκό χαρτί.

Φυσικά και η προηγμένη τεχνολογία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ύφος και στον χαρακτήρα του μοντέλου αλλά γενικότερα, η προσέγγιση της Apple έχει να κάνει με την ανάγκη της εταιρείας να προσφέρει κάτι που θα ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Στα δικαιολογητικά για μια έγκριση τύπου που κατέθεσε η εταιρεία, βλέπουμε πολύ εύγλωττα αυτή την προσπάθεια.

Η προηγμένη τεχνολογία του αυτοκινήτου της Apple θα μας φέρει μπροστά σε ένα «σαλόνι με ρόδες» που στην πραγματικότητα θα χρειάζεται ελάχιστες ενέργειες από τον οδηγό. αυτό σημαίνει πως η καμπίνα θα έχει άλλη χρηστικότητα, οπότε και η διαμόρφωσή της θα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από τα μέχρι στιγμής γνωστά δεδομένα των αυτοκινήτων.

g

Αυτό φυσικά, θα έχει προεκτάσεις και στον τρόπο με τον οποία μπαίνει και βγαίνει κανείς στο αυτοκίνητο. Τα δικαιολογητικά για την ευρεσιτεχνία, δείχνουν ένα αυτοκίνητο με δύο συρόμενες πόρτες από την ίδια πλευρά του, που στην παρούσα φάση της εξέλιξης ονομάζονται «πόρτες με προσαρμοστική τοποθέτηση» (Doors with Adaptive Positioning).

Το νέο αυτό σύστημα θυρών, θα βασίζεται σε μια σειρά από αισθητήρες για τη λειτουργία του. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα πως η Apple θα χρησιμοποιήσει τελικά αυτήν την τεχνολογία στο Apple Car, ωστόσο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε «που το πάει» η εταιρεία με τη συγκεκριμένη «αναζήτηση» πάνω σε ένα τόσο θεμελιώδες στοιχείο του αυτοκινήτου, όπως είναι οι πόρτες.

g

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...