Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

Mercedes- Benz Vision AVTR: Το όχημα του μέλλοντος που ελέγχεται με την σκέψη

Αυτοκίνητο

Η ανθρώπινη… συμμετοχή μέσα σε ένα αυτοκίνητο θα περιορίζεται όσο περνούν τα χρόνια. Το τιμόνι και τα πεντάλ θα αποσυρθούν στο εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη διαδρομή στην πόλη ή το ταξίδι στην ύπαιθρο, χωρίς να απασχολούνται με τις διαδικασίες της οδήγησης.

Σύμφωνα με την Mercedes-Benz, όσοι επιλέγουν στο μέλλον τα μοντέλα της δεν θα είναι απλοί επιβάτες ενός δημόσιου μέσου μεταφοράς. Θα έχουν ενεργό ρόλο, μόνο που αυτός δεν θα αφορά την οδήγηση του οχήματος.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου της στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, η γερμανική μάρκα παρουσίασε την τεχνολογία BCI (Brain Computer Interface). Μέσω της αλληλεπίδρασης του εγκεφάλου με τον υπολογιστή, θα είναι δυνατές διάφορες λειτουργίες. Απλά και μόνο με τη σκέψη, οι επιβάτες του φουτουριστικού Vision AVTR θα μπορούν να ορίζουν νέο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, να αλλάζουν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό στην καμπίνα ή το ραδιοφωνικό σταθμό!

mercedes
mercedes
mercedes
mercedes

«Η Mercedes-Benz πάντα καινοτομούσε στην παροχή έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στους πελάτες της, ώστε να απολαμβάνουν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες. Η τεχνολογία BCI είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις εντολές που δίνονται με την αφή ή με τη φωνή. Κάτι που προσφέρει επαναστατικές δυνατότητες για διαισθητική αλληλεπίδραση με το όχημα», δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του ΔΣ της Daimler AG και της Mercedes-Benz, υπεύθυνη για τον τομέα των Πωλήσεων.

Πηγή: motorone.gr


Διαβάστε ακόμη

Η Volvo ξεκινάει την παραγωγή του C40 Recharge

Η Volvo ξεκινάει σήμερα την παραγωγή του C40 Recharge στο εργοστάσιο της Γάνδης. Το μοντέλο είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πιο πρόσφατο ανάμεσα σ...