Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Πωλείται το μονοθέσιο του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή F1 Michael Schumacher

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Michael Schumacher κατέκτησε τη νίκη στο Ουγγρικό GP του 1998 πωλείται έναντι αστρονομικής τιμής

Αυτοκίνητο
Tags: ferrari

Μία από τις πιο σημαντικές νίκες του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή F1, Michael Schumacher ήταν αυτή στην πίστα του Hungaroring, τη σεζόν 1998, όταν οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari, με την θρυλική F300. 

Ο αγώνας τότε ήταν πραγματικά μία παράσταση του οδηγικού επιπέδου και ταλέντου του Γερμανού πιλότου, ειδικά στους τελευταίους 19 γύρους, όπου απέδειξε τις ικανότητές του όταν βρισκόταν υπό πίεση.

 Το χρονικό ξεκινά όταν ο Schumacher μπαίνει στα pits νωρίτερα από ότι περίμεναν όλοι για την 2η του στάση, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση,  πίσω από τις McLaren των Hakkinen και Coulthard. Το pit-stop είναι πολύ σύντομο, εγείροντας ερωτήματα για το αν θα χρειαστεί να μπει ξανά για ανεφοδιασμό. Ο υπεύθυνος της ομάδας, Ross Brawn βγαίνει στο team-radio: «Michael, χρειαζόμαστε 19 γύρους qualifying». «Ευχαριστώ πολύ», είναι η απάντηση του Γερμανού.

Θα ακολουθήσει μία από τις μεγαλύτερες οδηγικές παραστάσεις όλων των εποχών, με τον Schumi να οδηγεί την F300 του στα όρια της πρόσφυσης σε κάθε εκατοστό της πίστας.

o

Κατά τη διάρκεια εκείνου του επικού stint θα κατέρριπτε αμέτρητες φορές το ρεκόρ ταχύτερου γύρου, αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά του από τον ανήμπορο να αντιδράσει Coulthard αλλά και από τον Hakkinen ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του.

Τελικά θα έμπαινε και για τρίτο ανεφοδιασμό, βγαίνοντας και πάλι στην κορυφή και θα έπαιρνε πρώτος την καρό σημαία. Ήταν μία από τις πιο διάσημες νίκες του, μια νίκη στην οποίαν το ανεπανάληπτο ταλέντο του συνδυάστηκε άψογα με την στρατηγική ευφυΐα του Ross Brawn.

Πλέον το συγκεκριμένο μονοθέσιο της Scuderia βρίσκεται προς πώληση, έναντι τιμής που αγγίζει τα 4,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Φόρτωση άρθρων...