Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Σοκαριστική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ελάφι (video)

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην κίνηση μέσα στα δάση είναι μεγάλοι και μπορούν να προκύψουν από το πουθενά.

Αυτοκίνητο

Μπορεί στην χώρα μας τα μεγάλα ζώα να αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς κυρίως στους ορεινούς όγκους, όμως τα τελευταία χρόνια άγρια ζώα, όπως αγριογούρουνα, έχουν εμφανιστεί και κοντά σε αστικά κέντρα, δημιουργώντας πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις.

Και αν για ένα αυτοκίνητο η σύγκρουση με ένα μεγάλο ζώο, όπως ένα ελάφι ή ένα αγριογούρουνο μπορεί να έχει επιπτώσεις μόνο στο όχημα, για τους μοτοσικλετιστές είναι προφανώς ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε μία τέτοια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Μία μοτοσικλέτα κινείται με περίπου 90 χιλιόμετρα την ώρα σε ένα ορεινό δρόμο.

Ο αναβάτης φαίνεται να απολαμβάνει την οδήγηση, όμως ξαφνικά πετάγεται μπροστά του ένα ελάφι το οποίο προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο.

Ο αναβάτης αιφνιδιάζεται και δεν προλαβαίνει καν να αντιδράσει, χτυπώντας με δύναμη πάνω στο ζώο. Παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, με έναν ανεξήγητο τρόπο η μοτοσικλέτα καταφέρνει να μην αποσταθεροποιηθεί και να μην πέσει μαζί με τον αναβάτη της.

Παρακολουθώντας το video, χρειάζεται να βάλετε το slow motion για να καταλάβετε τι ήταν αυτό που χτύπησε η μοτοσικλέτα. Και με δεδομένο ότι όλα αυτά γίνονται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, είναι προφανές ότι ο αναβάτης δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Η σύγκρουση ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας, όμως όπως φαίνεται άντεξε. Πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι η Yamaha FJR 1300 είναι μία μεγάλη και βαριά μοτοσικλέτα οπότε ίσως αυτό να βοήθησε σημαντικά.

Εξίσου σημαντικό φαίνεται να είναι ότι και ο αναβάτης διατήρησε την ψυχραιμία του και σταμάτησε με ελεγχόμενο τρόπο χωρίς να πανικοβληθεί. Πάντως μπορεί ο συγκεκριμένος να ήταν τυχερός, όμως προφανώς και είναι η εξαίρεση, καθώς μια τέτοια σύγκρουση έχει σχεδόν πάντα δυσάρεστη κατάληξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Xiaomi 4 Ultra: Η λιμουζίνα των ηλεκτρικών πατινιών

Με σχεδόν 1 kW ισχύος και σύστημα διπλής ανάρτησης, η Xiaomi που είναι πασίγνωστη εταιρεία για τα ηλεκτρονικά της gadgets, παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή μέχρι στιγμής, για ένα ηλ...

Η νέα Ferrari Purosangue στο χιόνι (video)

Οι παραδόσεις από τη Ferrari στους πελάτες της Purosangue, έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτό σημαίνει πως video όπως αυτό που έχουμε εδώ, θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ...

Φόρτωση άρθρων...