Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται το SUV του Ερντογάν;

Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζει ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού made in Turkey

Αυτοκίνητο

Mε τις εκλογές προ των πυλών και τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν δυσοίωνες προβλέψεις, ο Ερντογάν προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε έχει στην διάθεσή του.

Και μία από αυτές τις σανίδες σωτηρίας που θα τον κρατήσουν μακριά από τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας είναι και το ηλεκτρικό SUV που έχει σχεδιαστεί και θα παράγεται στην Τουρκία.

Το ηλεκτρικό Togg είναι και ένα Εθνικό στοίχημα για το Ερντογάν, το οποίο με βάση τις ανακοινώσεις των Τούρκων, η κανονική παραγωγή του στο καινούργιο εργοστάσιο στην πόλη Gölcük, που έχει δυναμικό 175.000 αυτοκινήτων ετησίως και θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του 2023.

Και αυτό γιατί η έναρξη των πωλήσεών του έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και αυτό φυσικά αφορά την εσωτερική αγορά της Τουρκίας.

Μετά από πιέσεις των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank δήλωσε ότι με την βοήθεια του Αλάχ, το εργοστάσιο θα ανοίξει τις πύλες του στις 29 Οκτωβρίου. Και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η παραγωγή των αυτοκινήτων.

Ο Varank μάλιστα έβαλε στο στόχαστρο την αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και ακόμα χειρότερα, δεν μπορεί να το πουλήσει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ιντερνετικές πωλήσεις, δύο εκδόσεις του μοντέλου με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τιμές που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας που καταβάλουν πάνω από 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων έγινε με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας.

Φόρτωση άρθρων...