Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ρεκόρ Γκίνες για drift οδηγώντας με τα πόδια (videos)

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Ακόμα και για drift με πολλά χιλιόμετρα χωρίς τα χέρια στο τιμόνι.

Αυτοκίνητο

Υπάρχει η φράση κλισέ που λέει ότι χρειάζονται “χέρια” για να οδηγηθεί γρήγορα ένα σπορ αυτοκίνητο. Η λέξη “χέρια” βέβαια δεν είναι κυριολεκτική και σημαίνει περισσότερο το σύνολο των ικανοτήτων ενός οδηγού.

Στην περίπτωση όμως του Πολωνού Bartosz Ostalowski, η έκφραση αυτή βρίσκει την απόλυτη κυριολεξία της, καθώς ο συγκεκριμένος έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα το 2006.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κάνει απίστευτα πράγματα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, παλαιότερα με Nissan Skyline R34 και πλέον με μία φτιαγμένη BMW.

H προσπάθειά του που βλέπουμε στο video έγινε στα πλαίσια της κατάρριψης ενός ρεκόρ Γκίνες. Και χρησιμοποιεί μία ειδικά μεταποιημένη 3άρα, η οποία αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα.

Όπως βλέπουμε ο Ostalowski επιταχύνει σε έναν διάδρομο αεροδρομίου μέχρι τα 277 χλμ/ώρα, και εκεί με το ένα πόδι σηκώνει το χειρόφρενο ενώ με το άλλο κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις με το τιμόνι.

Η μέση ταχύτητα που καταγράφηκε στα drift του ήταν 231,66 χλμ/ώρα, σε μέγιστη γωνία 60 μοιρών, κερδίζοντας το ρεκόρ για το ταχύτερο drift με οδήγηση με το πόδι.

Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος που κατάφερε αυτό το επίτευγμα λέγοντας ότι αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες που έχει ο κάθε ένας μέσα του, ότι και αν του συμβεί στην ζωή.

Όσο για την 3άρα, πρόκειται για ένα πραγματικό τέρας, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ένας αμερικάνικος V8 LS3 των 7 λίτρων, με πάνω από 1.000 άλογα και 1.280 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι αυτόματο της ZF και δίνει φυσιολογικά την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Όπως και να έχει η προσπάθεια του Πολωνού είναι αξιέπαινη και άκρως εντυπωσιακή, καθώς επιτυγχάνει πράγματα που πολλοί αρτιμελείς θα ζήλευαν.

Όσο για εκείνους που έχουν τα χέρια τους -αλλά όχι και μυαλό- και θέλουν να κάνουν πράξη τα κόλπα του Ostalowski, καλό θα είναι να μην τους μπαίνουν ιδέες. Tα drift στο αναπηρικό καροτσάκι δεν έχουν καθόλου πλάκα ούτε μαζεύουν likes στο Youtube.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...