Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ρεκόρ στο Red Bull Ring με Έλληνα οδηγό! (video)

Ο Ελληνοβρετανός Άνταμ Χριστοδούλου σημείωσε νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στην αυστριακή πίστα

Αυτοκίνητο
Tags: bac mono r

Το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στο Red Bull Ring που κρατούσε η Ferrari LaFerrari, έσπασε η βρετανική BAC με το μονοθέσιο supercar Mono R. Πίσω από το τιμόνι του πανάλαφρου αυτοκινήτου των 555 κιλών βρέθηκε ο Άνταμ Χριστοδούλου, βρετανικής υπηκοότητας και ελληνικής καταγωγής. Ο 32χρονος οδηγός αγώνων, που έχει ως σημαντικότερη επιτυχία στην καριέρα του τη νίκη στις 24 Ώρες του Nurburgring το 2016, ολοκλήρωσε το γύρο των 4,32 χλμ. σε χρόνο 1:32.96.

Με μέση ταχύτητα 196 χλμ/ώρα, έσπασε με ευκολία το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στη συγκεκριμένη πίστα, το οποίο κατείχε η Ferrari LaFerrari (1:38.95), με οδηγό τον Γερμανό Hubert Haupt. Το ρεκόρ σημειώθηκε στο πλαίσιο του Pirelli P Zero Experience, των track days που διοργανώνει η ιταλική εταιρεία ελαστικών σε διάφορες πίστες. To περιορισμένης παραγωγής BAC Mono R εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 347 ίππους. Το πολύ χαμηλό βάρος σε σχέση με αυτό ενός κλασσικού supercar, του επιτρέπει να γράφει κορυφαίους χρόνους στις πίστες.

«Σε μία ακόμη εκδήλωση σημειώσαμε άλλο ένα ρεκόρ με το Mono R. Όταν αρχίζαμε την εξέλιξή του, λέγαμε ότι κανένα ρεκόρ δεν είναι ασφαλές και πλέον το αποδεικνύουμε. Το Mono R είναι ένα απίστευτο supercar και ανυπομονούμε να ρίξουμε έναν ακόμη “γίγαντα” από τη θέση του», δήλωσε ο Ian Briggs, συνιδρυτής της BAC. Απολαύστε όλο το γύρο στο Red Bull Ring, μέσω της on board κάμερας.

Πηγή : motorone.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...