Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Rezvani Hercules 6×6: Ζητείται πλούσιος και ιδιότυπος ιδιοκτήτης

Το Hercules 6×6 δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια από τη Rezvani Motors, βασιζόμενο σε έναν αμερικανικό τετράτροχο θρύλο. Πλέον, το συγκεκριμένο όχημα αναζητά ιδιοκτήτη

Αυτοκίνητο

Η Rezvani Motors ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2013 με σκοπό να κατασκευάζει εντυπωσιακά οχήματα επιδόσεων τα οποία να διακρίνονται για το ιδιότυπο στυλ και τον χαρακτήρα τους. Το Hercules 6x6 είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημά της το οποίο παρουσιάστηκε το 2020.

Για την κατασκευή του, οι άνθρωποι της εταιρείας βασίστηκαν στο Jeep Gladiator σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη του. Για να το κατασκευάσουν, πήραν το πάτωμα του pickup μοντέλου τής Jeep και το τροποποίησαν προσθέτοντας άλλα 2,44 μέτρα στο μήκος του, κάνοντας το να φτάνει τα σχεδόν 6,2 μέτρα (6.198 χλστμ.).

Το γεγονός αυτό, επέτρεψε στους μηχανικούς της να προσθέσουν ακόμα έναν άξονα και να επεκτείνουν το μήκος τής καρότσας η οποία φτάνει τα 2.377 χλστμ.

h

Ο κινητήρας τού συγκεκριμένου οχήματος είναι ο κλασικός -για τους Αμερικανούς- HEMI V8 οποίος είναι ατμοσφαιρικός και έχει χωρητικότητα 6,4 λίτρα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η μέγιστη ισχύς του είναι 507 ίππους, ενώ το όχημα έχει διανύσει 1.046 χλμ., βάσει της ένδειξής του στο οδόμετρο.

Το εν λόγω Hercules 6×6 έχει άξονες της Dana και ανάρτηση της Fox και ανήκει στον στόλο των οχημάτων που έχει ένας αντιπρόσωπος της Chevrolet στην παραθαλάσσια πόλη Saint Augustine, στην πολιτεία της Φλόριδας.

o

Η τιμή πώλησής του είναι 249.995 δολάρια (περίπου 226.800 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), η οποία είναι σχεδόν 6,5 φορές πιο ακριβή από την τιμή τού Jeep Gladiator, στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H ονειρική Aston Martin DB5 έγινε 60 ετών

Κατασκευάστηκε σε λίγο περισσότερα από χίλια αντίτυπα, αλλά έμελλε να γίνει το υλικό ενός αυτοκινητικού μύθου: η Aston Martin DB5 γιορτάζει 60 χρόνια ζωής φέτος, δίπλα στον μακρινό...

Φόρτωση άρθρων...