Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Το Ariya e-4ORCE της Nissan ξεκινά την απόλυτη αποστολή (video)

Το τροποποιημένο Ariya e-4ORCE της Nissan ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παγκοσμίως πρώτη ηλεκτροκίνητη αποστολή από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο

Αυτοκίνητο

Η Arctic Trucks, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην μετασκευή οχημάτων για πολικές εκστρατείες, έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Nissan για να προετοιμάσει την αποστολή του Ariya σε συνθήκες που θα περιλαμβάνουν παγωμένες εκτάσεις, βαθύ χιόνι, απότομες ορεινές αναβάσεις και αμμόλοφους της ερήμου.

Τροποποιημένο με ένα ειδικά προσαρμοσμένο στιβαρό εξωτερικό “περίβλημα”, το “ερευνητικό” Ariya εξοπλίζεται με ανυψωμένη ανάρτηση και διευρυμένους θόλους τροχών που “φιλοξενούν” μεγάλα ελαστικά, καθώς  και με ένα πρόσθετο κιτ αμαξώματος. Πλήρως προετοιμασμένο για να ανταπεξέλθει σε ορισμένες από τις πιο ακραίες συνθήκες στην Υφήλιο, το Ariya θα ξεκινήσει τη σκληρότερη δοκιμή του μέχρι σήμερα και θα ανοίξει νέους δρόμους.

Προκειμένου να διατηρηθεί στον μέγιστο βαθμό ο αυθεντικός χαρακτήρας του Ariya, οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν σκόπιμα ελάχιστες. Το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και “εξηλεκτρισμένα” κιινητήρια σύνολα.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές συναντώνται στην υπερυψωμένη ανάρτηση και τα τεράστια ελαστικά εκτός δρόμου των 39 ιντσών, που τοποθετήθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι η αποστολή με το Ariya μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο εξαντλητικές συνθήκες και εδάφη. Εκτός από μια εκπληκτική εξωτερική σχεδίαση και ένα φιλόξενο εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι, το όχημα έχει εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για να κρατά ζεστό τον Βρετανό εξερευνητή, Chris και τη σύζυγό του Julie, στο ταξίδι τους μέχρι τον Νότιο Πόλο. 

Δείτε  περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Volvo Saracakis: Test Drive Event στην Καλαμάτα

Η Volvo Saracakis θα είναι Μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street Long Jump που διοργανώνεται την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στην κεντρική πλατεία της Καλ...

Φόρτωση άρθρων...