Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning έφτασε στην Ευρώπη (video)

Το Ford F-150 Lightning - η ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική - έρχεται στην Ευρώπη, με την Ford να επιλέγει τη Νορβηγία ως την πρώτη χώρα όπου το πολυβραβευμένο pickup θα ξεκινήσει την παγκόσμια καριέρα του

Αυτοκίνητο

Σε μια χώρα όπου περίπου τα δύο τρίτα όλων των νέων οχημάτων είναι εξοπλισμένα με τετρακίνηση για την αντιμετώπιση των απαιτητικών συνθηκών οδήγησης, ο μοναδικός συνδυασμός επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου, χρηστικότητας και οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων του F-150 Lightning ταιριάζει απόλυτα τόσο στις εργασιακές συνθήκες και συνήθειες όσο και στον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο των Νορβηγών.

Άλλωστε, το "friluftsliv" - η κουλτούρα της χαλάρωσης στην άγρια φύση - είναι βαθιά ριζωμένη στον ψυχισμό αυτού του λαού. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι αρχές της Νορβηγίας πιέζουν ώστε όλες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Η Ford δραστηριοποιείται με όλες τις δυνάμεις της στην ηλεκτροκίνηση και πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα από το 2030 και μετά και ένα πλήρως ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών οχημάτων από το 2035. Επιπλέον, η Ford στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της μέχρι το 2035.

Η Ford παρουσίασε επίσης τον περασμένο μήνα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, ένα μεσαίο crossover για τους Ευρωπαίους πελάτες της, το οποίο αποτελεί το ένα από τα δέκα ηλεκτρικά οχήματα που θα παρουσιάσει η εταιρεία έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της Mustang Mach-E, στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις της οποίας οι Νορβηγοί κατέχουν μερίδιο 22%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...