Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

To Tesla Model S Plaid είναι ο κυρίαρχος στο Nurburgring (video)

Η Tesla προβάλλει τις δυνατότητες του Track Pack για το Model S Plaid, σημειώνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου στη διάσημη πίστα του Nürburgring.

Αυτοκίνητο

Η εταιρία του Ίλον Μασκ όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει ένα επίσημο ρεκόρ στο Nürburgring, αλλά πετάει το γάντι στη Porsche.

Η Tesla επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της σημειώνοντας νέο ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring στις 2 Ιουνίου 2023. Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Tom Schwister «έγραψε» με το αναβαθμισμένο Model S Plaid τον εκπληκτικό χρόνο 7 λεπτών και 25,231 δευτερολέπτων, ξεπερνώντας τον χρόνο της Taycan του Kern κατά πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα.

Το Model S Plaid που κατέγραψε το ρεκόρ, βασισμένο στο ισχυρό ηλεκτρικό σεντάν των 1.020 ίππων και βάρους 2.265 κιλών, ήταν εξοπλισμένο με το πρόσφατα ανακοινωθέν Track Pack της Tesla.

Στη Γερμανία, η τιμή του πακέτου κυμαίνεται μεταξύ 13.825 και 18.435 ευρώ, ανάλογα με τη βασική διαμόρφωση του Model S Plaid. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οχήματα που κατασκευάζονται από το 2022 και μετά.

Το Track Pack προσφέρει αρκετές αναβαθμίσεις, όπως σφυρήλατες ζάντες Zero-G σε διαστάσεις 10×20 ιντσών εμπρός και 11×20 ιντσών πίσω, εφοδιασμένες με σπορ ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supercar 3R σε διαστάσεις 285/35R20 (εμπρός) και 305/30R20 (πίσω).

Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων με δίσκους καρβιδίου άνθρακα-πυριτίου διαμέτρου 410 χιλιοστών σε όλους τους τροχούς.

Το Plaid έχει επιπρόσθετα νέες σφυρήλατες δαγκάνες με έξι έμβολα εμπρός και τέσσερα έμβολα πίσω. Μια αναβάθμιση του λογισμικού του Model S Plaid αύξησε περαιτέρω την τελική του ταχύτητα από 280 σε 322 χλμ./ώρα, ενώ η εκπληκτική επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα παραμένει αμετάβλητη.

Η απόφαση του Ίλον Μασκ να απορρίψει το πολυαναμενόμενο Model S Plaid+ με 1.100 ίππους υπέρ της έκδοσης Plaid αποδείχθηκε σοφή κίνηση.

Ο γύρος ρεκόρ στο Nürburgring-Nordschleife αναδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Model S Plaid, εδραιώνοντας τη θέση της Tesla ως πρωτοπόρου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ είναι αναμφίβολα υπερήφανος που ξεπέρασε την Porsche στο «γήπεδό» της, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την κυριαρχία της Tesla στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελαφρύ φρεσκάρισμα για την Aston Martin DBX707

Η Aston Martin καταργεί σύντομα τις υπόλοιπες εκδόσεις και αφήνει στην αγορά μονάχα την DBX707, η οποία έχει ανανεωθεί ελαφρώς στο εξωτερικό και περισσότερο στο εσωτερικό.

Φόρτωση άρθρων...