Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

YangWang U8: Το ηλεκτρικό SUV της BYD που ξέρει... κολύμπι (video)

Αυτοκίνητα και θάλασσα συνήθως δεν συνδυάζονται. Παρ’ όλα αυτά το εικονιζόμενο ηλεκτρικό SUV της BYD, που ονομάζεται YangWang U8, φαίνεται όπως όλα δείχνουν, πως διατηρεί άριστες σχέσεις με το νερό.

Αυτοκίνητο

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.196 ίππων. Έναν σε κάθε τροχό, με δυνατότητα ανεξάρτητης περιστροφής. Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να στρίψει σαν ερπυστριοφόρο.

Και για τους πιο δύσπιστους υπάρχει και το παρακάτω video προς παρακολούθηση. Αν και η απλή έκδοση του U8 μπορεί να κινηθεί μέσα στο νερό βάθους μέχρι 1 μέτρο, η Off-road Master Edition πάει ακόμα βαθύτερα. Έως τα 1,4 μέτρα, χάρη στο snorkel που διαθέτει.

Θα αναρωτηθείτε όμως πολύ εύλογα. Γιατί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει την ανάγκη ενός «αναπνευστήρα»; Διότι χρησιμοποιεί ταυτόχρονα έναν συμβατικό κινητήρα 2 λίτρων, για να συνδράμει στην αύξηση της αυτονομίας του.

Μάλιστα, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου επιθυμεί να πάει βαθύτερα, το U8 προσφέρει μια ειδική λειτουργία που του το επιτρέπει. Μέσω αισθητήρων, η ανάρτηση αυξάνει το ύψος του αμαξώματος αυτόματαο θερμικός κινητήρας σβήνειο κλιματισμός μπαίνει στην ανακύκλωσητα παράθυρα κλείνουν, ενώ για λόγους ασφαλείας και διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ανοίγει η ηλιοροφή.  

Έτσι η YangWang ισχυρίζεται πως το SUV της επιπλέει στην επιφάνεια για 30 λεπτά και ταξιδεύει με 3 χλμ./ώρα. Απλώς περιστρέφοντας τους τροχούς. Βέβαια πόσοι από τους ιδιοκτήτες που θα το αποκτήσουν, θα τολμήσουν κάτι τέτοιο… είναι μια άλλη ιστορία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...