Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς μυήθηκαν στο Brain Coaching, ακολουθώντας την Μαιευτική του...Σωκράτη

Προσλήψεις

Οι απαιτήσεις στην αγορά εργασίας αυξάνονται και ειδικά λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.

Στα πλαίσια αυτά, έγινε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τη συνεργασία του Γραφείου Διασύνδεσης, ένα σεμινάριο με θέμα “Επαγγελματική Συμβουλευτική: A coaching approach”.

toniaTης Τόνιας Τσιρογιάννη*

Στόχο είχε να εισάγει του φοιτητές σε μια άλλη τεχνική, ώστε να αναγνωρίσουν τις ικανότητες τους και να τις ιεραρχήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο ενθουσιασμός των φοιτητών και η ανάγκη για επιπλέον εφόδια, συντέλεσε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τι είναι όμως το coaching;

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ικανότητες, δεξιότητες και ανάγκες. Το coaching είναι μια τεχνική κινητοποίησης του ατόμου, που σκοπό έχει ο coachee, π.χ ο φοιτητής, να  αντιληφθεί και να δράσει με τις δικές του αποφάσεις στο μέγιστο της απόδοσής του.

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αφού έμαθαν τι είναι το coaching και πως γίνεται, τους αναλύθηκαν οι επίσημοι φορείς του επαγγέλματος  (EMCC, ICF, HCA) και ποιές οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος πιστοποιημένος coach. . Όμως το πιο σημαντικό ήταν να δούν ζωντανά και να συμμετάσχουν σε μια συνεδρία.

Είχαμε τη ευκαιρία με τρεις φοιτητές να διαπραγματευτούμε και να ακούσουμε τι τους απασχολεί και αυτοί να λάβουν τις αποφάσεις τους μέσα από την τεχνική του coaching.

Δείγμα ότι η ανάγκη του Career Coaching και της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, μέσα στα Πανεπιστήμια είναι αναγκαία, καθώς οι φοιτητές πέρα των πολύ καλών γνώσεων που λαμβάνουν, έχουν ανάγκη να μάθουν να παίρνουν αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον και να ενθαρυνθούν, να φτάσουν στην πλήρη δυναμική τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον πριν βγούν στην αγορά εργασίας.

IMG_2783

Για περισσότερα διαβάστε εδώ

*Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας στην Stellar Light Μ.ΙΚΕ
Λογίστρια- Φοροτεχνικός Α΄Τάξης στην Α.Τ.Ο.Α Μ.ΕΠΕ
Κωλέττη 14Α & Εμ. Μπενάκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προσλήψεις - ΑΣΕΠ 1Κ/2023: Αιτήσεις τώρα για μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύθηκε ολόκληρη η προκήρυξη 1Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 52 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μέσω του διαγωνισμού 1Κ/202...

Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών. Οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία. Υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης απ...

Φόρτωση άρθρων...