Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Σάντσεθ: «Πιέζουμε για ένα δυναμικό πλαφόν στο φυσικό αέριο»

Πλανήτης

Ομοφωνία υπήρξε μεταξύ των εννέα μεσογειακών χωρών να πιέσουν για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο. Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντεθ.

«Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε (Ευρωπαϊκή Ένωση) να συμφωνήσουμε σε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου», είπε o Ισπανός Πρωθυπουργός, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, μετά τη σύνοδο κορυφής των εννέα χωρών στην ισπανική πόλη Αλικάντε.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η Ισπανία είχε προτείνει ένα δυναμικό πλαφόν, το οποίο προτείνει ένα πλήρως κυμαινόμενο ανώτατο όριο τιμών, με βάση τις μέσες τιμές του LNG συν ένα ασφάλιστρο τιμής.

Μια άλλη πρόταση έχει εκπονηθεί από μια ομάδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών EUMED Ιταλία, Ελλάδα και Σλοβενία, για μια δυναμική τιμή που ήταν 75% σταθερή και 25% κυμαινόμενη ως απάντηση στα υφιστάμενα κριτήρια αναφοράς για τις τιμές LNG.

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να εγκρίνουν ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στη συνάντηση στις 13 Δεκεμβρίου, όταν η EUMED αναμένεται να παρουσιάσει την κοινή της πρόταση.
Η EUMED περιλαμβάνει επίσης τη Γαλλία, την Κύπρο, την Κροατία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φόρτωση άρθρων...