Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Αλμυρά μάφινς

Μαγειρική

Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά

- 200 γρ. βούτυρο

- 1 πακέτο φάριν απ

- 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα

- 200 γρ. τριμμένο τυρί Edam

- 3 αυγά

- 1 ποτήρι γάλα

- 10 φέτες ζαμπόν (σε κομματάκια)

- Λίγο σκόρδο (σε σκόνη)

- Λίγη τριμμένη ρίγανη

- Λίγο αλάτι, πιπέρι

- Ντοματάκια κομμένα στη μέση (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε με το γδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε έπειτα τα μπαχαρικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

2. Ντύνουμε το ταψάκι των μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα μας μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω. Βάζουμε από μισό ντοματίνι στην επιφάνεια κάθε ζύμης και ψήνουμε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τα καραμελόχαρτα και τα σερβίρουμε ζεστά, αλλά είναι εξίσου απολαυστικά και κρύα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...