Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι

- 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί)

- Καροτάκια ψιλοκομμένα κατά βούληση

- 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο

- Μισό κουτάκι σούπας μουστάρδα πικάντικη (ή κατά προτίμηση)

- 2 μέτριες πατάτες (κυδωνάτες, στα 4)

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- Θρούμπη (προαιρετικά), φασκόμηλο, θυμάρι

- Λαδόκολλα

- Σχοινί ψησίματος

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε κυδωνάτες τις πατάτες, το καρότο σε ροδέλες (ή σε μπέιμπι καρότα) και σε κυβάκια το σκόρδο και το τυρί (μπορείτε αντί σκληρό κίτρινο τυρί να βάλετε και φέτα αλλά να ξέρετε ότι θα λιώσει πολύ). Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασαλείβουμε πολύ καλά, σε όλες τις επιφάνειες του, με τη μουστάρδα.

Τοποθετούμε το κρέας στη λαδόκολλα, το μαζεύουμε σε πουγκί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δένουμε το πουγκί με το σχοινί ψησίματος.

Ραντίζουμε με λίγο νερό τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για λίγο-λιγότερο από 90 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να μοιράσετε τα υλικά και σε ατομικά πουγκιά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.