Σαββάτο
03 Μαΐου 2025

Αρνάκι κοκκινιστό με ρύζι

Μαγειρική
Για 5 με έξι άτομα

Προετοιμασία: 20’

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

1½-2 κιλά ψητό αρνάκι (που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
400 γραμμάρια Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας
1 κουταλάκι σούπας Τοματοπολτός, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
1½ φλιτζάνι ρύζι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας
3 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε ανάλαφρα Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, το διαλυμένο Τοματοπολτό, την κανέλα και το μπαχάρι.

Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Γαρίδες με ντομάτα και ρούμι

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες) - 2 σφηνοπότηρα ρούμι λευκό - 500 γραμμάρια ντομά...

Φόρτωση άρθρων...