Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Αρνάκι με φασολάκια

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό αρνάκι σε μερίδες

- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ίσως και λίγο περισσότερο)

- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια (ή κατεψυγμένα)

- 1 συσκευασία 500 γραμμάρια ντομάτα (τύπου Pummaro)

- 1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας (διαλυμένος σε 1 κούπα νερό)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι (ή σε κατσαρόλα) και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα σε όλες τις επιφάνειες τους.

Έπειτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μπολάκι σκεπασμένα. Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να χρυσίσουν και ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κρέας για 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει τα υγρά από το τηγάνι.

2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα φασολάκια. Τα ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, αραιωμένο σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 50-55 λεπτά έως ότου το αρνάκι ετοιμαστεί και μελώσει η σάλτσα, ελέγχοντας όμως τακτικά για υγρά γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Φόρτωση άρθρων...