Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Αρνάκι τσιγαριστό

Μαγειρική
Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό αρνάκι

- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

- 2 ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα)

- 2+½ φλιτζάνια κρητικό ελαιόλαδο

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Πατάτες τηγανητές (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο και όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το 1 κιλό αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, ανακατεύοντας διαρκώς και αλλάζοντάς του πλευρές μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε έπειτα πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το αρνάκι θα κατεβάσει τα υγρά του, θα ψηθεί και θα μελώσει μέσα στο ίδιο του το ζουμί.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μερ ξύλινη κουτάλα.

Τη φωτιά μας, γι’ αυτό το φαγητό, την έχουμε πάντα στο πολύ χαμηλό και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 1 με 1,5 ώρα. Το τσιγαριστό αρνάκι σερβίρεται συνήθως με τηγανητές πατάτες αλλά του πάει πολύ και το ρύζι καθώς η σάλτσα του είναι πεντανόστιμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...