Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί)

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Μισό κιλό σπαγγέτι ή λιγκουίνι (πακέτο)

- 7-8 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

- 2-3 ώριμες τριμμένες ντομάτες (ή ντοματίνια)

- 2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 καυτερή πιπερίτσα

- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνω μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνω την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτω τις ντομάτες, τριμμένες και αφήνω για 4-5 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το πολύ νερό. Στη συνέχεια, ρίχνω τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες και τον –επίσης- ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν θέλω μπορώ να προσθέσω και λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας για να γίνει η σάλτσα μου πιο κόκκινη. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και μετά από 5 λεπτά σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ (δυναμώνω λίγο το μάτι) και σιγομαγειρεύω.

2. Έχω δέσει την ουρά με το σώμα του φρέσκου αστακού, χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας και τον ζεματώ σε άφθονο νερό, για 2-3 λεπτά. Έπειτα, τον αφήνω να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου και με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τον ανοίγω στα δύο, κατά μήκος, σε δύο ισομεγέθη κομμάτια.

Αφαιρώ από τον αστακό το πλατύ, σκούρο έντερο που διασχίζει το σώμα του και βάζω τα δύο κομμάτια του, με το ψαχνό προς τα κάτω, στη κατσαρόλα με τη σάλτσα που θα είναι σχεδόν έτοιμη. Στα 5 λεπτά, αλλάζω πλευρές στα κομμάτια του αστακού, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγομαγειρευτεί για άλλα 5-6 λεπτά.

3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά και τα αποσύρω δυο-τρία λεπτά πριν από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία τους, χωρίς να πετάξω όλο το ζουμί τους. Ταυτόχρονα, στη σάλτσα που βράζει με τον αστακό προσθέτω ένα φλιτζάνι από το ζωμό των σπαγγέτι και αυξάνω την ένταση της φωτιάς. Έπειτα, σουρώνω τα μακαρόνια και τα ρίχνω στη σάλτσα. Ανακατεύω καλά και μετά από 2-3 λεπτά αποσύρω την κατσαρόλα και σερβίρω την αστακομακαρονάδα μου πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Μελιτζάνες με φέτα και λουκάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 6 φλάσκες μελιτζάνες - Χωριάτικα λουκάνικα - Φέτα σε κυβάκια - 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια - 2 σκε...

Παστουρμαδόπιτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - Λίγο Βιτάμ (για το άλειμμα του ταψιού) - 15 φέτες παστουρμάς - 10 φέτες τυρί κα...

Φόρτωση άρθρων...