Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Έγκνογκ (eggnog)

Μαγειρική

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Υλικά

6 αυγά - 500 ml γάλα - 250 γρ. ζάχαρη - 1 φακελάκι βανίλια - ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο (σκόνη) - 200 ml μπράντι (καλής ποιότητας) - 100 ml ρούμι (μαύρο) - 500 φρέσκια κρέμα γάλακτος (από την αγορά) - Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε καλά τα αυγά με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε στο μπολ το γάλα, το μπράντι, το ρούμι και την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, βάζουμε το έγκνογκ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, έως ότου παγώσει. Έπειτα, μοιράζουμε στα ποτήρια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...