Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Φαρφάλες με σπανάκι και φιστίκια

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)

- Μισό κιλό σπανάκι

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 4 κουταλιές καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Ημίσκληρο κίτρινο τυρί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Παράλληλα, σε μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τα φιστίκια για 2 με 3 λεπτά, τα αδειάζουμε έπειτα σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε.

Κατόπιν, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε έπειτα το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...